Norica Nicolai, la Iași: „Nu suntem o anexă a PSD“

Norica Nicolai, la Iași: „Nu suntem o anexă a PSD“

Europarlamentarul Norica Nicolai, preşedinte al Consiliului Naţional ALDE, a declarat, joi, la Iaşi, că formaţiunea sa susţine varianta alegerii primarilor în două tururi de scrutin, precizând că „ALDE nu este o anexă a PSD“.

Nicolai a mai precizat că ALDE vrea alegeri pentru primari în două tururi de scrutin, ea afirmând că formula cu un singur tur „a creat un gen de vechil” în teritoriu.

„Vrem alegeri în două tururi. Legitimitatea democratică este mult mai mare, în condiţiile în care lehamitea de politică este evidentă. Dacă vă uitaţi la structura prezenţei la vot a populaţiei, veţi vedea că tot mai puţini români aleg să participe la acest exerciţiu democratic. În aceste condiţii, este nevoie de al doilea tur de scutin pentru a da legitimitate celor care sunt aleşi. Formula cu un singur tur a creat un gen de vechil, de baron local. Cred că este bine ca, indiferent cine ar fi într-un mandat de decizie, să aibă un anumit tip de control democratic. Întotdeauna cel care are puterea la un moment dat tinde să şi-o conserve prin orice mijloace. Şi, din păcate, unii şi-au atins limitele de incompetenţă”, a precizat Norica Nicolai.

La rândul său, deputatul ALDE Varujan Vosganian a menționat că înţelegerea politică dintre ALDE şi PSD nu se referă şi la modalitatea în care sunt aleşi primarii: „Faptul că nu avem aceeaşi poziţie pe această temă nu înseamnă o încălcare a înţelegerii politice dintre noi.”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.