Nu ați luat încă permisul de conducere? Cu 150 de euro puteți cumpăra unul

Nu ați luat încă permisul de conducere? Cu 150 de euro puteți cumpăra unul

La vama Albița s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul din Republica Moldova Marius J., de 22 de ani, conducând un autoturism Honda, înmatriculat în Moldova.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de identitate, bărbatul a prezentat și un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că documentul în cauză era fals. Marius J. a declarat că permisul de conducere eliberat de autoritățile din Republica Moldova pe numele său i-a fost reținut la sfârșitul anului 2016 de Poliția Rutieră Română pentru depășirea limitei de viteză și că documentul pe care l-a prezentat la controlul de frontieră l-a primit de la un conațional, la începutul anului 2017, contra sumei de 150 de euro.

Tot la vama Albița s-a prezentat pentru a ieși din țară Veaceslav C., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 22 de ani, conducând un microbuz Mercedes. La control s-a constatat că permisul de conducere era fals. „În legătură cu cele constatate, Veaceslav C. a declarat că nu are cunoștință că documentul este fals ori falsificat, deoarece el a urmat cursurile unei școli de șoferi și că o persoană din cadrul instituției respective i-a facilitat obținerea cu prioritate a permisului de conducere prezentat la controlul de

frontieră, contra sumei de 200 euro.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în ambele cazuri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.