Nu vă lăsaţi păcăliţi de dieta pe bază de cafea

Nu vă lăsaţi păcăliţi de dieta pe bază de cafea

Un regim în vogă în acest moment în Statele Unite este criticat dur de specialiştii în nutriţie, iar Asociaţia britanică de dietetică l-a inclus deja în topul regimurilor care ar trebui evitate!

Bulletproof diet stimulează activitatea creierului, energia, vă face să munciţi mai bine, să fiţi un părinte mai bun, un prieten mai bun şi o persoană mai bună”, promite creatorul său, Dave Asprey. Băutura sa, numită „Bulletproof Coffee” (cafea anti-glonţ), este cafea fără micotoxine (ciuperci minuscule care apar în timpul fermentaţiei), la care se adaugă o linguriţă de unt şi câteva picături dintr-un ulei pur.

O beţi dimineaţa şi imediat nu mai aveţi chef să mâncaţi nimic. Creierul primeşte energie care nu provine din zahăr, foamea dispare şi sunteţi liber”, a declarat pentru AFP Davi Asprey. În plus, „slăbiţi fiindcă metabolismul funcţionează, însă nu mai ronţăiţi nimic între mese”, adaugă americanul ajuns în Canada.

Asprey a avut ideea acestui regim în 2004, în timpul unei călătorii în Tibet.

În Statele Unite, unde o treime din locuitori sunt obezi, „Bulletproof diet” se bucură de succes, însă experţii în alimentaţie sunt mai critici. „Acest regim poate funcţiona ca orice altă dietă care elimină multe alimente”, arată Amy Schnabel, nutriţionist la spitalul UCLA (Los Angeles).

Bulletproof diet” propune eliminarea micului dejun, masă considerată ca fiind una dintre cele mai importante ale zilei.

Dacă apreciaţi că bând o ceaşcă cu această băutură vă face să vă simţiţi bine şi să aveţi o minte foarte clară, este probabil efectul placebo”, consideră Amy Schnabel.

Asociaţia britanică de dietetică a introdus regimul „Bulletproof” în Top 10 regimuri ale celebrităţilor care trebuie evitate, considerând că el se bazează pe un principiu de clasificare a alimentelor „în contradicţie cu recomandările pentru sănătate” şi a cărui eficienţă nu a fost dovedită.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.