Numele primarului Chirica scris greșit pe site-ul despre care se spune că l-ar finanța!

Numele primarului Chirica scris greșit pe site-ul despre care se spune că l-ar finanța!

În general, când ai de-a face cu situaţii de genul celei pe care o vom relata în continuare, în popor se spune că este exact „ca în filmele cu proşti”! Noi, nu ne permitem să spunem chiar aşa, dar ne distrează enorm modul în care săracul primar Mihai Chirica nu reuşeşte să aibă suficientă carismă pentru ca oamenii să reţină măcar cum îl cheamă!

Un articol (de fapt o adunătură de cuvinte aruncate la întâmplare) publicat pe site-ul Bună Dimineaţa Iaşi, despre care se zvoneşte prin târg că ar fi mai nou al primarului Mihai Chirica, reuşeşte să ducă în derizoriu fix numele celui pe care ar trebui să-l preamărească.

După lupte seculare, în care autoproclamatul mogulică de presă Ionuţ Ştefanovici se chinuie să lovească şi el în cineva sau măcar să-l ciupească puţin de pantaloni, apare şi „mulţumirea” adresată săracului primar al Iaşiului:

„Însă, deși și-au dat mâna pe niște subiecte comune ambii încearcă să-și consolideze pozițiile în cele două fortărețe pe care le controlează: Chirică la Primărie și Stanciu la Consiliul Județean Iași”, se scrie în articol (vezi imaginea)!

Ca să o scurtăm, primarul Iaşiului va rămâne în istorie ca „Chirică” (scuzaţi cacofonia), lucru cu care, probabil, s-a împăcat şi el, din moment ce nu a luat nicio „măsură” împotriva celor ce, în mod normal, ar fi trebuit să-l laude!

În ceea ce priveşte articolul de pe site-ul lui mogulică, acesta este un fel de „si dăi, si luptă”, cu urmări dintre cele mai hazlii pentru autor, care se pare că e colectiv! De fapt, credem că este colectiv, pentru că altfel nu ne putem explica de ce o parte din text este cu diacritice, iar alta nu, de ce uneori virgula este pusă unde trebuie, iar alteori este aruncată între subiect şi predicat… Şi mai zicem că este colectiv pentru că nu vrem să credem că avem de-a face cu un autor cu personalitate multiplă!

Exemplu de gramtică învăţată la şcoala lui mogulică: „…Stanciu a fost păsuit și abaterile sale politice, au fost trecute cu vederea”.

Uite diacriticile, nu sunt diacriticile: „Un astfel de exemplu îl găsim la Gradinita cu Program Prelungit nr. 13, din cartierul Tatarasi. Aici deputatul și consilierul județean au executat lucrari de reparatii si modernizare în urma cărora au încasat 4 miliarde lei vechi”.

Inteligenţa celor care lucrează la site iese din matcă în momentul în care ajungi să citeşti, la sfârşitul articolului, următorul lucru: „Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!”

Textul acesta apare la sfârşitul fiecărui material, numai că noi am citit, în articolul despre care tot vorbim, următoarea afirmaţie: „Codrin se pare că a obținut beneficii serioase de la Gheorghe Nichita pentru influențarea evoluțiilor din administrația publică ieșeană. Trebuie menționat faptul că această informație nu este încă confirmată”.

Păi, domnu’ mogulică, cum rămâne cu relatarea adevărului? O informaţie care nu este confirmată, este adevărată, domnu’ mogulică? Dar, cum rămâne cu cacofonia? „Încă confirmată”… greu tare cu limba… română!

Pe azi e de ajuns… şi aşa le-am consacrat mai mult spaţiu decât pot asimila ei.

P.S. Articolul despre care v-am vorbit se intitulează „JOC PERICULOS al gruparii STANCIU-NICHITA la CONSILIUL JUDETEAN IASI. DRAGNEA ameninta cu EXCLUDEREA!!!!” sau, varianta doi, „JOC PERICULOS al grupării STANCIU-NICHITA la CJ IAȘI. Efectele ar putea fi NĂUCITOARE pentru amândoi”. Ce-i drept, noi nu am văzut până acum acelaşi articol scris cu două titluri diferite, dar probabil aşa se scrie prin zona agenţiilor de turism falimentare!

bdi-2

Un comentariu la "Numele primarului Chirica scris greșit pe site-ul despre care se spune că l-ar finanța!"

 1. bic   28/04/2018 at 11:35 pm

  Numele primarului scris gresit pe situl despre care se spune ca l ar finanta.buna dimineata.
  Chirica scris cu ă
  Chirică
  Se confuna des a cu …
  Nu functioneaza tableta

  Mesajul e ca fapt divers.
  Are carisma primarul daca a avut trei sotii.

  Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.