Nuntă eşuată la ALDE Iaşi

Nuntă eşuată la ALDE Iaşi

Exact ca la o nuntă la care nu au venit toţi invitaţii, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin l-au lansat ieri pe fostul liberal Radu Botez la Primăria Municipiului Iaşi.

Într-una din sălile Hotelului Traian, la câteva mese rotunde pe care tronau nişte mere, două prăjituri şi trei sucuri, cei doi copreşedinţi, Tăriceanu şi Constantin, au încercat să impună în mentalul colectiv ideea că ALDE este un partid altfel şi că îşi lansează candidatul într-un mod original. Ce a ieşit… Invitaţii nu prea ştiau cum să stea la mese (şi aşa goale) pentru a-i putea vedea pe cei care vorbesc, iar sigla partidului a lipsit cu desăvârşire de la lansare, demonstrând că, de fapt, Radu Botez este candidatul nimănui… sau poate al PSD… sau al UNPR…. Cine ştie?

Iar asta nu e tot. Oamenii au stat atât de răsfiraţi încât nu au făcut altceva decât să demonstreze că ideea de unitate în partidul lui Tăriceanu este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Încercările timide ale fostului Divertis Florin Constantin de a înviora atmosfera au fost şi ele sortite eşecului, în timp ce discursurile de îmbărbătare au fost mai degrabă o lamentare perpetuă decât o mobilizare la luptă.

Prezenţa în sală a unor personalităţi pestriţe (unele dintre ele cu problema grave de integritate) a întărit ideea de bulibăşeală. Vasile Cepoi, Marian Berdan, Dragoş Pieptu, Adrian Mogoş, Nicolae Volovăţ au fost umbriţi de Daniel Chiţoiu, Victor Chirilă, Vasile Şalaru sau Varujan Vosganian. În ceea ce-l priveşte le Alexandru Lăzescu, fost şi actual Ziarul de Iaşi, înfocat susţinător al lui Băsescu pe vremuri, ne arată că întâlnirea de azi, 8 aprilie, a fost mai degrabă o nuntă eşuată decât o lansare de candidatură.

Conferinţa de presă de după nuntă a arătat şi care este raportul dintre fostul PC (al lui Constantin) şi PLR (al lui Tăriceanu). La prezidiu au stat, grupaţi, Tăriceanu, Vosganian, Botez şi medicul Radu Constantinescu, pe de o parte, şi Daniel Constantin şi Vasile Şalaru, pe cealaltă parte.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.