O aeronavă NATO AWACS E-3A a aterizat în România GALERIE FOTO

O aeronavă NATO AWACS E-3A a aterizat în România GALERIE FOTO

O aeronavă NATO AWACS E-3A, din cadrul Forţei Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie şi Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, este prezentă de luni, 15 mai, începând cu ora 14.00, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în cadrul unui eveniment de prezentare a importanţei misiunilor NAEW&C Force în cadrul măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianţei.

La ceremonie au fost prezenţi, alături de conducerea MApN şi a Forţelor Aeriene Române, comandantul NAEW&C Force – general-maior Dawn Dunlop şi reprezentanţi ai unor structuri de comandă NATO.

Evenimentul are loc în contextul în care Forţele Aeriene Române organizează la Bucureşti, în perioada 15-18 mai, conferinţa de planificare trimestrială a NAEW&C Force.

Conferinţa de planificare reprezintă o excelentă oportunitate de a discuta subiectele de interes comun în domeniul forţelor aeriene referitoare la contribuţia şi rolul Forţelor Aeriene Române în cadrul NAEW&C Force, optimizarea oportunităţilor de formare în vederea creşterii eficienţei operaţionale, precum şi participarea NAEW&C Force în cadrul măsurilor NATO de reasigurare a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.

Conferinţele de planificare NAEW&C Force sunt organizate trimestrial, în conformitate cu principiul rotaţiei, iar ultima a avut loc în Varşovia, Polonia, în luna februarie a acestui an.

Credit foto: Radu TUTA/AGERPRES FOTO

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.