O bârlădeancă va fi șefa Federației Române de Gimnastică

O bârlădeancă va fi șefa Federației Române de Gimnastică

Andreea Răducan, gimnastă de talie mondială, originară din Bârlad, va fi președinta Federației Române de Gimnastică (FRG) pentru următorii patru ani.

În vârstă de 33 de ani, Andreea îl va succeda pe Adrian Stoica la conducerea FRG. Președintele Federației Române de Gimnastică în ultimii 12 ani a ales să nu mai candideze pentru un nou mandat deoarece consideră că „e timpul ca generația tânără să se implice”.

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a validat candidaturile pentru noul Comitet Executiv 2017 – 2021, iar Andreea Răducan este singurul candidat pentru poziția de președinte. Astfel, în cadrul Adunării Generale de Alegeri, vineri de la ora 11:00, aceasta va fi numită la sediul Ministerului Tineretului și Sportului drept noua președintă a Federației Române de Gimnastică.

Andreea Răducan și-a încheiat cariera de gimnastă în 2002, după campionatele mondiale de la Debrecen, Ungaria. Din anul 2006 lucrează la Fundația Olimpică Română, unde promovează importanța mișcării și a sportului și se implică în susținerea proiectelor caritabile pentru foști campioni.

Este licențiată în Educație Fizică și Sport, specializarea Gimnastică, după ce a absolvit în 2006 cursurile Universității de Vest din Timișoara. De asemenea are un master în Jurnalism tematic la Universitatea București – Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. A primit în 2.000 titlul de maestru emerit al sportului și Ordinul Serviciul Credincios în grad de Comandor. În 2008 a primit  distincția Ordinul Sportiv – Clasa I.

Vineri, 4 august, se vor alege și cei doi vicepreședinți din trei candidaturi: Maria Fumea, Dănuț Grecu și Monica Roșu.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.