O eroare de diagnostic l-a ţinut în scaunul cu rotile 43 de ani

O eroare de diagnostic l-a ţinut în scaunul cu rotile 43 de ani

Un sexagenar din Portugalia, Rufino Borrego, a petrecut 43 de ani în scaunul cu rotile din cauza unei erori de diagnostic. El a început din nou să meargă după ce un medic a descoperit boala de care suferea în realitate, după cum relatează cotidianul Jornal de Noticias.

În timp ce un medic de la Spitalul Santa Maria din Lisabona l-a diagnosticat cu distrofie musculară incurabilă la vârsta de 13 ani, un neurolog a corectat această imensă greşeală în 2010, arătând că Rufino suferă de fapt de miastenie congenitală. Un banal medicament împotriva astmului, indicat în tratamentul acestei boli care se traduce printr-o slăbire a muşchilor, i-a permis portughezului să meargă acum pe propriile picioare.

Citeşte şi „Americanii au intrat în panică din cauza hackerilor ruşi”

Pe 12 mai 2011 Rufino a reuşit să meargă, pe propriile picioare, la barul din oraşul său natal, Alandroal, sud-estul Portugaliei. „Am crezut că este vorba de un miracol”, a declarat Manuel Melao, proprietarul cafenelei Arco-Iris.

Astăzi, la 61 de ani, Rufino Borrego duce o viaţă normală, însă, de două ori pe ani, trebuie să urmeze câteva secvenţe de fizioterapie. El spune că nu este supărat pe medicul care i-a greşit diagnosticul, deoarece maladia sa era aproape necunoscută în anii 1960, în momentul diagnosticului, şi că acum singurul lucru pe care-l vrea este să profite de viaţă!

Citeşte şi „Țara în care locuiești influențează vârsta la care te căsătorești”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.