O mână de români încearcă să doboare un record mondial

O mână de români încearcă să doboare un record mondial

Atlantic4, prima echipă românească ce va traversa Oceanul Atlantic vâslind, a pornit astăzi, 16 iunie, în cursa de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, în încercarea de a deveni prima echipă din lume care realizează acest lucru şi de a doborî în acelaşi timp un record de viteză.

Întreaga aventură a echipei „Atlantic 4” va putea fi urmărită pe www.atlantic4.ro şi pe pagina de Facebook Kaufland România, iar evoluţia parcursului echipei pe mare, în timp real, prin GSP.

Andrei Roşu, Vasile Oşean, Ionuţ Olteanu, Marius Alexe şi Alexandru Dumbravă sunt cei 5 membri ai echipei Atlantic4, care au pornit din portul Marina Limanu şi vor vâsli neîntrerupt aproximativ 1.200 km, până la Batumi (Georgia).

Echipa de români a aplicat la Guinness World Records tentativa de a doborî recordul mondial de traversare a Mării Negre într-o ambarcaţiune cu vâsle, care în prezent este de 29 de zile.

Scopul echipei este de a se antrena pentru cea mai dură cursă de canotaj din lume – „Talisker Whisky Atlantic Challenge” ce va avea loc în decembrie 2017.

Traversarea Mării Negre constituie o etapă foarte importantă din pregătirea echipei de români pentru provocarea Atlantic Challenge de a traversa Oceanul Atlantic vâslind – şi este făcută în aceeaşi barcă cu vâsle ce va fi folosită şi în marea cursă pentru care se antrenează.

Prin acest antrenament, echipa urmăreşte să descopere cum se va comporta fiecare membru în situaţii extreme şi totodată să se familiarizeze cu barca, să testeze echipamentul de salvare, para ancora, hrana liofilizată, sistemele de navigaţie fixe şi portabile şi alte echipamente.

Echipa Atlantic4 concurează pentru împlinirea unei cauze sociale: completarea fondurilor necesare realizării unui Campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau incurabile. Pentru a-i susţine, Kaufland România, partener oficial al iniţiativei, a donat suma de 20.000 de euro pentru această cauză către HOSPICE Casa Speranţei. Susţinătorii pot dona pe pagina http://hospice.galantom.ro/atlantic4.


Talisker Whisky Atlantic Challenge”

Competiţia constă în traversarea Oceanului Atlantic cu o barcă cu vâsle, pe distanţa de 5.000 de km dintre La Gomera (Insulele Canare) şi Antigua, şi va avea startul oficial pe 12 decembrie 2017.

Competiţia aliniază la start un număr limitat de echipe de pe mapamond, având reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior în timpul cursei, iar membrii vor trebui să facă faţă unor provocări precum privarea de somn, vâslire în schimburi de două ore, non-stop timp de săptămâni. Barca va avea o limită de lungime şi lăţime, poate fi construită numai din anumite materiale, nu va putea fi reparată pe parcurs şi va fi echipată cu provizii numai la start.


 

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.