O mumie veche de 1500 de ani purta încălţări Adidas!

Arheologii au descoperit o mumie veche de 1500 de ani în munţii Altai din Mongolia. Un detaliu a atras atenţia internauţilor: încălţările sale!

Arheologii muzeului din Khovd, vestul Mongoliei, au făcut o descoperire cel puţin stranie. O mumie veche de 1500 de ani a fost găsită în munţii Altai într-o stare de conservare excepţională. „Nu este o persoană din rândul elitei şi avem toate motivele să credem că este vorba despre o femeie, deoarece nu am descoperit niciun arc în mormântul său”, a declarat B. Sukhbataar, cercetător la muzeul din Khovd, conform Siberian Times.

Arheologii au găsit în mormânt perne, un vas din lut, un cap de oaie şi resturi de cal. Un detaliu interesant a reţinut însă atenţia internauţilor pe Twitter, „Purta în picioare încălţăminte Adidas”, a comentat unul dintre internauţi. „Această mumie de 1500 de ani va fi dată în judecată de Adidas pentru că purta produse contrafăcute”, se întreba, cu umor, un alt internaut.

Compania Adidas a fost înfiinţată în 1949, motiv pentru care mumia nu avea cum să poarte astfel de încălţări. Site-urile conspiraţioniste s-au grăbit însă să afirme că mumia este de fapt o persoană care a călătorit în timp!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.