O nouă „realizare” a lui Mihai Chirica: Iașiul a ratat titlul de Capitală a Tineretului din România

O nouă „realizare” a lui Mihai Chirica: Iașiul a ratat titlul de Capitală a Tineretului din România

Sâmbătă seara, în cadrul Galei Tineretului din România, orașului Baia Marea i s-a acordat titlul de Capitală a Tineretului din România. Baia Mare își va desfășura mandatul în perioada 2 mai 2018 – 1 mai 2019.

Baia Mare a învins celelalte două orașe candidate, Satu Mare și, mai ales, Iașiul, oraș care în ultimii ani a pierdut cam tot ceea ce se putea pierde.

După ratarea intrării în finala pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, așadar, Iașiul a pierdut acum și Capitala Tineretului, fapt care demonstrează că actuala administrație condusă de Mihai Chirica este departe de pretențiile pe care Iașiul și ieșenii le au de la cei care-i conduc.

Este din ce în ce mai clar că în afară de borduri și câteva petece de asfalt prin unele locuri, realizările primarului Mihai Chirica se lasă în continuare așteptate (asta dacă vor veni vreodată). Dar, până la urmă chiar nu contează, deoarece faptul că îl vom vedea seară de seară la televiziunile locale (în audiență) și-l vom asculta în fiecare dimineață la posturile de radio „favorite” ne va ține și de foame și de cald și de urât (mai ales că „realizările” lui ne-au izolat din ce în ce mai mult atât în plan național, cât și european). Și, în altă ordine de idei, ce nevoie avem noi, ieșenii, de recunoaștere din moment ce avem un primar ca Mihai Chirica. Asta ar trebui să ne fie de ajuns. În rest, îi lăsăm pe alții să se afirme pentru că noi am făcut-o destul, pe vremea celuilalt primar.

Și ca să parafrazăm un clasic aflat în viață, aflat la cârma Iașiului, de fapt „nu am pierdut nimic, pentru că nu primeam nimic”! Ca să nu mai spunem că „dosarul nostru a fost respins pentru că era prea bun”!

Așadar, să ne întoarcem la bordurile noastre și la caii de la Poliția Locală, pentru că mai mult de atât nu putem. Cel puțin cu Mihai Chirica în fruntea noastră!

#UTurn, conceptul prezentat de Baia Mare, își propune să testeze de-a lungul unui an un program menit să creeze oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați să rămână și să se implice în comunitate. Toate proiectele se vor derula având la bază sloganul „Tinerii unesc România!”.

„IS ON! – 100 de ANI, două capitale” a reprezentat conceptul și sloganul pe care s-a bazat mesajul central al programului prezentat de Iași.

Pe lângă titlul de „Capitala Tineretului din România”, Baia Mare a câştigat şi premiul în valoare de 50.000 de euro, oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului național „Capitala Tineretului din România. Acest premiu reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, dar și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.