O nouă sesiune de admitere la UMF Iași

O nouă sesiune de admitere la UMF Iași

Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au anunțat că în luna septembrie organizează o nouă sesiune a concursului de admitere, cele mai multe locuri rămase neocupate fiind la Facultatea de Farmacie.

Înscrierile se fac în perioada 3-5 septembrie pentru locurile rămase libere la categoria Români de pretutindeni, candidați din mediul rural, pentru locurile cu taxă la specializarea Nutriție și Dietetică, precum și pentru locurile rămase neocupate la specializarea Farmacie.

„Înscrierea se face în perioada 3-5 septembrie, urmând ca examenul să fie susținut pe 7 septembrie. În perioada 6-7 septembrie vor fi analizate dosarele românilor de pretutindeni. Rezultatele provizorii vor fi afișate pe 8 septembrie, pe 10 se vor depune contestații, care vor fi analizate pe 11, iar pe 12 septembrie vor fi afișate rezultatele finale. Tematica și bibliografia este aceeași ca și la sesiunea de admitere organizată în luna iulie”, a declarat Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF.

Cele mai multe locuri scoase la concurs sunt pentru Facultatea de Farmacie, unde sunt disponibile 21 de locuri bugetate, un loc pentru candidații romi, 4 locuri pentru candidații din mediul rural și 90 de locuri cu taxă.

La Colegiul de Nutriție și Dietetică sunt disponibile 10 locuri cu taxă și unul pentru candidații din mediul rural. Un alt loc este disponibil la Colegiul de Tehnică Dentară, pentru candidații romi.

Trei locuri sunt disponibile la Facultatea de Medicină Generală, pentru românii de pretutindeni și din Republica Moldova, două locuri sunt disponibile pentru Facultatea de Medicină Dentară, pentru candidații din mediul rural. Alte două locuri sunt libere la Facultatea de Bioinginerie pentru românii de pretutindeni.

Conform sursei citate, tot în sesiunea de toamnă vor fi scoase la concurs și 32 de locuri pentru absolvenții de învățământ superior care doresc să urmeze a doua facultate în regim cu taxă. Cele mai multe locuri, zece, sunt la Facultatea de Medicină Generală și, respectiv, la Facultatea de Asistență Medicală Generală, unde sunt șapte locuri disponibile, și patru la Facultatea de Farmacie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.