O teorie veche de 200 de ani este pe cale de a fi demontată

O teorie veche de 200 de ani este pe cale de a fi demontată

Oamenii de ştiinţă au reuşit să obţină pui de şoareci sănătoşi făcând spermatozoizii să creadă că fertilizau ovule normale. Descoperirea, publicată în Nature Communications, ar putea face ca, în viitorul îndepărtat, femeile să fie eliminate din procesul conceperii copiilor.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Bath din Marea Britanie, de la Universitatea Regensburg şi de la Institutul Fraunhofer de Toxicologie şi Medicină Experimentală din Germania au pornit în cercetarea lor de la un ovul nefertilizat şi au folosit substanţe chimice pentru a-l păcăli să devină un pseudo-embrion. Aceste embrioane false seamănă cu celulele obişnuite.

În experimentul pe şoareci, rata de obţinere a unei sarcini a fost de una din patru încercări.

Scopul oamenilor de ştiinţă este, în continuare, să înţeleagă mecanismul exact al fertilizării deoarece încă planează un mister legat de ceea ce se întâmplă când un spermatozoid ia contact cu un ovul.

Citeşte şi „O aplicaţie Pokémon Go preia controlul asupra telefoanelor cu Android”

Aceasta este prima dată când cineva poate demonstra că orice altceva în afară de un ovul se poate combina cu un spermatozoid pentru a da naştere unui pui. Rezultatele obţinute contrazic o teorie care datează de aproape 200 de ani. Şoarecii obţinuţi erau sănătoşi, aveau o durată de viaţă normală şi au avut la rândul lor pui”, a declarat, pentru BBC, dr. Tony Perry, unul dintre participanţii la studiu.

Aceste cercetări arată, de fapt, că doi oameni ar putea avea un copil dacă unul donează o celulă obişnuită, iar celălalt un spermatozoid, mai arată BBC. Sau că un om poate să aibă propriul copil folosindu-şi propriile celule şi spermatozoid(copilul fiind mai mult un geamăn non-identic decât o clonă). Dr. Perry a ţinut, însă, să sublinieze că astfel de scenarii sunt încă „speculative şi fanteziste”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.