Oferta de vacanţă a Teatrului „Luceafărul”

Oferta de vacanţă a Teatrului „Luceafărul”

Miercuri, 10 februarie, de la ora 10, la sala mică a Teatrului „Luceafărul” se va juca „Albinuţa” după Grigore Vieru, iar joi, 11 februarie, de la ora 10, „Peştişorul de aur”, după A.S. Puşkin.

Joi, 11 februarie, de la ora 18, la sala mare a Teatrului „Luceafărul” se va juca o reprezentaţie cu „Cartea Junglei” după Rudyard Kipling, un spectacol pentru toate vârstele realizat de Oana Leahu (regia), Rodica Arghir (scenografia), Pedro Negrescu (muzica).

Spectacolul înseamnă o impresionantă desfăşurare de forţe artistice – 19 actori rostesc replici, cântă, dansează şi mânuiesc 137 de păpuşi de toate tipurile, cu dimensiuni ce merg de la câţiva centimetri la câţiva metri, refăcând întâmplările lui Mowgli într-un spectacol pentru toate vârstele.

În rolul principal apare Liliana Mavriş Vârlan, alături de ea evoluând în mai multe roluri actorii Aurelian Diaconu, Doina Iarcuczewicz, Cosmin Tănase, Beatrice Volbea, Cristian Gheorghiu, Iulia Deloiu Trif, Viorel Vîrlan, Toma Hogea, Emanuel Florentin, Gigi Şfaiţer, Cătălin Cucu, Ileana Ocneanu, Raluca Pintilie, Carmen Mihalache, Ionela Arvinte, Elena Zmuncilă, Ioana Iordache, Gabriela Andrei.

Aventurile lui Mowgli sunt repovestite scenic prin intermediul marionetelor, păpuşilor, măştilor, muzicii, plasticii vizuale, într-o reprezentaţie dinamică, plină de neprevăzut, care îi ţine pe privitori cu sufletul la gură. Bagheera, nostimul Baloo, trupa elefanţilor, armata maimuţelor, Kaa, fiorosul Shere Khan sunt animate de actori în spaţiul de joc în această călătorie iniţiatică a puiului de om.

Spectacolul de la „Luceafărul” a obţinut, în 2011, la prestigiosul Festival Mondial al Artei Animaţiei de la Praga, Premiul pentru originalitate.

Preţul unui bilet este 5 lei.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria teatrului (orele 10-14) sau online, de pe www.bilet.ro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.