Operație în premieră la Spitalul Județean din Bacău

Operație în premieră la Spitalul Județean din Bacău

Premieră la Spitalul Județean de Urgență din Bacău, unde s-a efectuat pentru prima dată o operație laparoscopică de extirpare a unei tumori localizată pe pancreas. Intervenția este una extrem de rară.

Pacienta, o adolescentă de 18 ani, se simte foarte bine la câteva săptămâni de la operație.

„Operația despre care vorbim este o extirpare a unei tumori localizate pe coada pancreasului, datorată unor infecții repetate. Din ce cauză? E greu de zis. E o patologie mai rară la copil și, în principiu, se opera clasic. Elementul de noutate este că a fost operată laparoscopic. Ca să poți să faci treaba asta trebuie să ai foarte multe resurse, și resursele sunt legate de aparatură, de instrumentar, de o grămadă de instrumente care sunt de unică folosință, scumpe și trebuie să ajungi la masa critică ca să poți să faci. Chirurgia clasică e mult mai ieftină, într-adevăr”, spune chirurgul Mihai Gălinescu, cel care a realizat operația.

A fost a doua operație complexă realizată la Spitalul Județean de Urgență din Bacău în decurs de o lună, după cea a medicilor de la Secția de Ortopedie, care au reușit o intervenție chirurgicală de scurtare a femurului la o pacientă de 68 de ani.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.