Ori ei se cred prea deștepți, ori noi suntem considerați prea proști! Despre raportul de activitate al primarului Mihai Chirica

Ori ei se cred prea deștepți, ori noi suntem considerați prea proști! Despre raportul de activitate al primarului Mihai Chirica

Pe dat de 9 august 2017, ziarul Primăriei Iași, Curierul de Iași, a publicat partea a treia a raportului de activitate al primarului Municipiului Iași pe primul semestru al acestui an.

Cică au fost expuse principalele obiective îndeplinite în domeniile educației, sănătății, culturii și relațiilor internaționale. Azi ne vom ocupa, puțin, de zona „educație”, mai precis „educație prin sport”!

Fiți atenți ce se scrie în raportul primarului Chirica: „Una din direcțiile majore de acțiune ale primarului Mihai Chirica este cea a educației prin sport. Astfel, Primăria Municipiului Iași a demarat la începutul lunii ianuarie un program pentru amenajarea de terenuri de sport la unitățile de învățământ. În acest scop, a fost încheiat un contract pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în valoare de 83.000 de lei cu firma bucureșteană SMM Invest CO SRL. Totodată, la  începutul lunii martie municipalitatea ieșeană a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene un set de 32 de proiecte pentru a primi finanțare din partea Executivului prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea totală a proiectelor Municipiului Iași fiind de aproape 78 milioane lei. Cele mai multe din proiectele privitoare la investiții la unitățile de învățământ vizează amenajarea de terenuri de sport”.

Deci, primarul Mihai Chirica se laudă cu depunerea a 32 de proiecte pentru a primi finanțare prin PNDL! Știți câte proiecte au primit finanțare? Știți câți bani a primit Primăria Iași din cele 78 de milioane de lei solicitate? Vă spune noi.

Din cele 32 de proiecte au primit finanțare doar 2! Este vorba despre două creșe, nu despre „amenajarea de terenuri de sport”. Mai mult, există riscul ca nici cele 4 milioane de lei pentru cele 2 creșe să nu ajungă la Iași, deoarece inteligenții care ne explică acum ce activitate prodigioasă a avut Mihai Chirica au uitat să treacă în organigramă exact Direcția de Creșe! Cu alte cuvinte, nu poți primi bani pe ceva ce nu există, nu-i așa domnule primar Mihai Chirica?

Așadar, concret, în primul semestru al acestui an ce s-a făcut pentru „educația prin sport”? Nimic! Iar primarul Mihai Chirica se laudă cu faptul că nu a făcut nimic și pune încearcă să dea unui eșec răsunător o notă de… activitate intensă!

Bravo, domnule primar Mihai Chirica! Dar să știți că ieșenii nu sunt chiar atât de proști pe cât îi considerați dumneavoastră și oamenii dumneavoastră!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.