Pagubă de un milion de euro și un pacient decedat, după incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare

Pagubă de un milion de euro și un pacient decedat, după incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare

Pagubele au fost estimate la 1 milion de euro după incendiul de la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Blocul operator, secţia ATI şi mai multe saloane de la Institutul de Boli Cardiovasculare au fost afectate de incendiul de marți noapte.

„În urma incendiului, institutul a suferit pagube materiale importante urmând să se facă o evaluare pe fiecare secţie a tuturor pagubelor“, au spus cei din administrația spitalului.

La Institutul Regional de Oncologie Iași au fost transferați miercuri, 11 aprilie, trei pacienți dintre care o pacientă a fost detubată, iar starea ei este bună. Și starea celor doi pacienți care sunt încă intubați este stabilă. Doi medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare se află în permanență la Institutul Regional de Oncologie și îi monitorizează pe cei trei pacienți.

Alți patru pacienți din ATI au fost transferați către la Spitalul “Sf. Spiridon”, dintre care doi au fost internați la secția de Cardiologie și doi la cea de Medicină Internă.

Un alt pacient, în vârstă de 67 de ani, care făcea dializă și avea probleme cardiace a intrat în stop cardio-respirator cu puțin timp înainte de a fi internat la IRO și a fost resuscitat de către cei de la secția de Cardiologie, însă fără vreun rezultat pozitiv.

Incendiul a izbucnit într-un spațiu de depozitare a bunurilor sanitare de la etajul al șaselea. Intervenția a fost îngreunată din cauza spațiilor mici.

În 2017, spitalul a primit un avertisment pentru a obține autorizație de securitate la incendiu. Cel mai probabil, unitatea sanitară va fi amendată pentru lipsa autorizației respective după comisia celor de la ISU.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.