Pavelele puse de Mihai Chirica ar putea face obiectul unui dosar penal

Pavelele puse de Mihai Chirica ar putea face obiectul unui dosar penal

Un articol publicat de BZI arată modul în care Primăria Iași, condusă de Mihai Chirica, a înțeles să se ocupe de binele locuitorilor acestui oraș, semnând un contract de aproape 2 milioane de euro pentru niște pavele montate în bătaie de joc.

Ceea ce evită BZI în articol este să pronunțe numele lui Mihai Chirica și să-i dea acestuia poza, motivele putând fi în număr de două:

1.BZI a vrut doar să-i arate pisica lui Mihai Chirica, „explicându-i” ce i se poate întâmpla dacă nu (re)acționează cum trebuie,

2.BZI nu prea mai face traficul pe care-l făcea odată și a avut nevoie de imaginea fostului primar, care face vizualizări indiferent de situație!

Dar, să vedem ce scrie BZI (lipsa diacriticelor aparține autorilor articolului):

* „Pe data de 20.07.2015, s-a semnat primul contract de lucrari pentru modernizarea trotuarelor. Firma care a castigat licitatia se numeste Symmetrica, cu sediul social in Suceava. Dupa acest contract, societatea a devenit abonata la lucrarile primariei.

De ce miroase rau relatia societatii comerciale cu Primaria Iasi? Recent, la Palatul Roznovanu au ajuns concluziile unui control efectuat de Curtea de Conturi.

Au fost vizate chiar contractele semnate de Primarie cu firma amintita in 2015, dar si in 2016, valoarea totala a acestora apropiindu-se de 2 milioane de euro. Conform informatiilor puse la dispozitie de sursele de incredere din Primarie, controlul ar putea fi urmat de un dosar penal. Mai precis, Symmetrica a reusit sa primeasca pentru un metru patrat de pavele, insemnand materiale plus manopera, aceeasi suma ca in cazul in care a „uitat” sa mai puna un strat de nisip”.

* „Aceleasi acte puse la dispozitie de sursele din Primarie arata clar ca s-a lucrat doar pentru a atrage foloase din contractele publice. Cum s-a evaporat profitul si cine sunt beneficiarii, numai procurorii pot stabili”.

* „In ciuda deficientelor, Symmetrica a incheiat alt contract cu Primaria Iasi, la finalul anului trecut. Valoarea acestuia este de 4 milioane de euro, cat a fost oferta castigatoare in cadrul licitatiei”.

Întregul articol poate fi citit aici!

Așteptăm, așadar, să vedem cum se va implica DNA în gestionarea acestei situații care miroase urât de la o poștă și care s-a petrecut sub mandatul faimosului #rezist Mihai Chirica!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.