Pe când o spălătorie auto și un coafor la Ateneul din Iași?

Pe când o spălătorie auto și un coafor la Ateneul din Iași?

Ateneu = „numele unei clădiri publice în care au loc manifestații cultural-artistice”. Cam la asta ar trebui să ne ducă gândul atunci când auzim de Ateneul din Iași, condus de bunul prieten al primarului Mihai Chirica, Andrei Apreotesei. În realitate, însă, când reușim să descifrăm ceea ce ne comunică „Ateneul”, ne dăm seama că numai despre manifestații cultural-artistice nu e vorba…

Zilele trecute mi-a invadat neuronii o postare de pe pagina de Facebook a Ateneului din Iași. În marea ei culturalitate, această postare ne zice cam așa: Ne bucurăm să vă anunțăm că luni, 03 iulie, vom reuși să bifăm un nou obiectiv. Este vorba despre demersurile pe care le facem în ceea ce privește calitatea condițiilor pe care ne dorim să le oferim spectatorilor noștri și tuturor celor care ajung la Ateneu: începând cu ora 10.00, de luni, 03 iulie se va deschide cea mai nouă parcare, parcarea Ateneului. Lucrările începute în urmă cu aproape două luni au ajuns la final, iar cele 50 de locuri de parcare vor fi disponibile luni dimineața”.

Uau! Un mod mai „ingenios” de a construi frazele nu am mai văzut în viața mea! Textul este atât de… (înlocuiți dumneavoastră punctele) încât pur și simplu te lasă cu gura căscată! Este atât de alandala scris, încât efectiv nu poți comenta! Oricum, faza cu „de luni, 03 iulie se va deschide cea mai nouă parcare, parcarea Ateneului” este mai mult mai tare decât reclamele care se fac atunci când se mai deschide câte un magazin în vreun mall!

Lăsând la o parte cultura, dar și limba română, nu pot să nu constat că Ateneul din Iași mai are puțin și ne oferă servicii complete. Acum lansează o parcare (nu am înțeles niciodată de ce deșteptul care a construit Ateneul nu a prevăzut așa ceva încă de la început), iar mâine-poimâine o să ne trezim cu o spălătorie auto, un coafor și probabil un service care o să repare mașinile parcate în… parcare!

Așadar, ca să o scurtăm, Ateneul din Iași ne anunță că a bifat un „obiectiv”! O parcare! Ăsta da obiectiv cultural-artistic!

Încă o mică întrebare: cine își va parca primul mașina la Ateneu, Chirica sau Apreotesei?

Și ultima întrebare: PR-ul de la Ateneu poartă cumva același nume cu cel al persoanei care s-a ocupat o bună bucată de vreme de pagina de Facebook a primarului Mihai Chirica?ateneu1

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.