Pedeapsă mult prea mică pentru vasluianul care și-a violat fiica de 11 ani

Pedeapsă mult prea mică pentru vasluianul care și-a violat fiica de 11 ani

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe vasluianul Lică Melinte la 5 ani de închisoare, după ce și-a violat fiica de 11 ani. Aceasta este limita minimă prevăzută de Codul Penal pentru o asemenea faptă.

Lică Melinte, de 34 de ani, din localitatea vasluiană Popeni, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru viol. El a mers în instanță pe acordul de recunoaștere, iar procurorii nu au contestat hotărârea dată în luna mai a acestui an de către instanța de fond.

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au respins recursul făcut de către bărbatul de 34 de ani și au menținut sentința dată inițial de Judecătoria Bârlad. De asemenea, Curtea de Apel Iași îl obligă pe tatăl fetei să-i plătească acesteia daune morale de 50.000 de lei.

După ispășirea pedepsei, Lică Melinte nu va avea voie, pe o perioadă de trei ani, să comunice ori să se apropie la o distanță mai mică de o sută de metri de fiica sa.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, fetița de 11 ani a fost violată de către tatăl său în locuința conjugală, profitând de faptul că soția sa era la serviciu, la un magazin din comună. Abuzul sexual a fost confirmat și de către medicii legiști. Totodată, pe parcursul cercetărilor, procurorii au stabilit că bărbatul ar mai fi încercat încă o dată să-și violeze fiica. Abia a doua oară, copila de 11 ani a povestit mamei sale că a fost abuzată sexual, femeia sesizând Poliția.

Fetița a fost internată pentru o scurtă perioadă într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, unde a fost inclusă într-un program ce vizează remiterea traumei suferite.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.