Penelistul Bodea încearcă să-și facă imagine pe spatele părintelui pediatriei ieșene

Penelistul Bodea încearcă să-și facă imagine pe spatele părintelui pediatriei ieșene

Ahtiat după imagine și disperat din cazua faptului că există riscul să piardă atât șefia PNL pe municipiul Iași, cât și nominalizarea partidului pentru viitoarele alegeri la primărie, Marius Bodea a început să calce efectiv pe cadavre pentru a fi băgat în seamă.

Ultima sa mare „realizare” ține de folosirea numelui marelui pediatru ieșean Marin Burlea pentru a-și purta războaiele cu șeful PSD Iași, Maricel Popa, și cu noul director al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, Mihai Corneliu.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Bodea se leagă, conform proverbului pe care bine-l știți, de cei doi mai sus-amintiți, spunând: „ Noul director al Spitalului de Copii Sf. Maria, adus de Maricel Popa din Botoșani pentru a manageria cel mai mare spital pediatru din Moldova, deja s-a făcut remarcat printr-o primă acțiune: atentarea la memoria profesorului Marin Burlea, un adevărat simbol al pediatriei naționale și al medicinei ieșene”.

Reacția ar fi normală, dacă lucrurile ar sta așa cum spune Marius Bodea, și nu ar fi o mare minciună, așa cum se poate vedea din declarația de mai jos a managerului de la „Sf. Maria”, dată unui cotidian local:

„Nu înțeleg de unde a apărut această manipulare grosolană, că eu aș vrea să arunc în stradă lucrurile profesorului Burlea. Am un respect deosebit pentru domnul profesor, pentru familia dumnealui și niciodată nu aș putea să fac ceva care să-i rănească pe acești oameni. Lucrurile sunt cât se poate de clare. Din luna octombrie a anului trecut de când a murit domnul profesor, mai multe obiecte personale au rămas în biroul de manager, în care se țin acum ședințele Comitetului Director de la spital. La prima ședință de Comitet Director la care am participat, am întrebat de ce lucrurile profesorului Burlea nu se găsesc într-un spațiu special creat pentru memoria lui, un spațiu la care să aibă acces toată lumea și nu care să stea încuiat cu cheia.

Atunci, am aflat că există o solicitare din partea doamnei profesor Burlea să găsim un spatiu în care să funcționeze un muzeu în memoria celui care a fost părintele pediatriei iesene. Am decis chiar ca luni, la următoarea ședință a Comitetului Director, să apobăm un spațiu generos, lângă Amfiteatrul Spitalului, în care să funcționeze un muzeu în memoria profesorului Marin Burlea. Am considerat că sala în care sunt acum lucrurile domnului profesor, fostul lui birou de manager, este una improprie acestui muzeu. În plus, lururile nu erau în siguranță acolo, multă lume se perindă pe la ședințe și oricând putea să dispară ceva. De aceea, am solicitat secretarei să o roage pe doamna profesor Burlea să ne ajute la inventarierea bunurilor, pe care ar urma să le mutăm în viitor în noul spațiu dedicat memoriei profesorului. Vineri dimineața, doamna profesor Geta Burlea a fost contactată de secretara spitalului și a spus că nu are timp și că are încredere că inventarierea se poate face și fără prezența ei.

S-a procedat la inventarierea bunurilor, dar toate bunurile au ramas în același spațiu. Nu am mutat nimic din biroul care a fost ocupat de domnul profesor. Nu vom muta nimic de acolo, până când nu vom găsi împreună cu familia cea mai bună soluție pentru înființarea muzeului în memoria domnului profesor Marin Burlea. Vreau chiar să propun la următoarea ședință a Comitetului Director înființarea unei fundații care să poarte numele domnului profesor, prin care să adunăm fonduri și să organizăm la Iași, anual, un congres de pediatrie cară se poarte numele Marin Burlea”, a declarat ec. Mihai Corneliu, managerul Spitalului „Sf. Maria” din Iași.

În ceea ce privește postarea lui Bodea, aceasta suna cam așa:

„Noul director al Spitalului de Copii ”Sf. Maria”, adus de Maricel Popa din Botoșani pentru a manageria cel mai mare spital pediatru din Moldova, deja s-a făcut remarcat printr-o primă acțiune: atentarea la memoria profesorului Marin Burlea, un adevărat simbol al pediatriei naționale și al medicinei ieșene.

În primul rând, este absolut rușinos faptul că în Iașul cu cea mai importantă universitate de medicină din țară, cu cea mai bună școală medicală, pesedistul Maricel Popa importă ca manager al Spitalului de Copii Sf. Maria pe cineva din Botoșani, culmea, căruia nu i s-a prelungit mandatul de către conducerea PSD a Consiliului Județean Botoșani. În schimb, pentru un spital de anvergura celui de la Iași este foarte potrivit, în opinia d-lui Maricel Popa.

În loc să auzim de un plan de dezvoltare al Spitalului de Copii, de proiecte concrete pentru a moderniza și dota acest spital care deservește întreaga Regiune de Nord-Est, noul manager are ca principală preocupare să impieteze la memoria regretatului Marin Burlea.

Cu Maricel Popa în fruntea Județului am ajuns în situația tragică să fim nu doar nesemnificativi din punct de vedere politic la nivel național, fără reprezentare în Guvern și în instituțiile de stat cu adevărat importante, ci și în situația de a fi dați la o parte in propriul nostru oraș pentru a face loc unor personaje din camarila baronilor PSD din Moldova. Rușine, domnule Maricel Popa!“.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.