Pentru a reuşi în viaţă trebuie să fiţi înalţi şi slabi!

Pentru a reuşi în viaţă trebuie să fiţi înalţi şi slabi!

Conform unui studiu britanic, câţiva centimetri în plus sau în minus în jurul taliei sau în privinţa înălţimii vă pot schimba în mod radical viaţa.

Studiul, publicat în revista ştiinţifică British Medical Journal arată că talia şi înălţimea au o puternică influenţă asupra reuşitei dumnevoastră şcolare, profesionale, sociale…

Timothy Frayling, de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, a vrut să măsoare impactul înălţimii şi al indicelui de masă corporală (IMC) asupra statutului socio-economic. Concluzia l-a pus puţin pe gânduri: înălţimea mică, dar şi excesul de greutate sunt doi factori penalizatori pentru reuşita oricărui om. Altfel spus, aveţi mai multe şanse de reuşită în viaţă dacă sunteţi înalţi şi subţiri. Această influenţă se manifestă asupra nivelului de studii, asupra locului de muncă, dar şi asupra salariului primit.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorul a analizat profilul a 119.669 de britanici, cu vârste între 37 şi 73 de ani. Pentru un CV şi o experienţă profesională echivalente, femeile subţiri au primit un salariu mai mare decât cele plinuţe!

Nu este prima dată când această corelaţie între aparenţele fizice şi reuşită apare în rezultatele unor studii. Un studiu francez, de exemplu, a confirmat recent că supraponderalii îşi găsesc mult mai greu un loc de muncă!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.