Percheziţii de amploare la Vaslui şi Iaşi

Percheziţii de amploare la Vaslui şi Iaşi

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) efectuează astăzi, 8 iunie, 10 din cele 23 de percheziţii dispuse de instanţa competentă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui pentru probarea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat specializat în vederea săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă.

Percheziţiile sunt desfăşurate la domiciliul unor suspecţi şi la sediul unei autorităţi judeţene, a unei primării şi a unui centru medical, toate situate pe raza judeţelor Vaslui şi Iaşi.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2014 – 2017, administratorul unei societăţi comerciale din municipiul Vaslui a constituit un grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni de natură economică, prejudiciul parţial fiind estimat la acest moment la suma de 700.000 de lei. Pe parcursul efectuării cercetărilor, s-a conturat faptul că administratorul societăţii a beneficiat de aportul unor funcţionari publici, în sensul oferirii acestora din urmă sume de bani sau alte foloase necuvenite în scopul îndeplinirii defectuoase a atribuţiunilor de serviciu. În cauză, începând cu luna ianuarie 2017, au fost delegaţi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Vaslui în vederea efectuării de activităţi de cercetare penală.

La acţiunile de astăzi care au loc şi pe raza judeţelor Iaşi şi Vaslui, participă poliţişti din cadrul SJA Vaslui, SJA Iaşi, SJA Galaţi, SJA Vrancea, SJA Neamţ, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, precum şi lucrători din cadrul IJJ Vaslui.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.