Percheziţii la Iaşi într-un dosar cu prejudicii de 500.000 de euro

Percheziţii la Iaşi într-un dosar cu prejudicii de 500.000 de euro

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat joi, 3 mai, 67 de percheziţii, în 11 judeţe, la sedii de firme şi la 40 de administratori bănuiţi de infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române au efectuat percheziţii domiciliare în judeţele Iași, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău şi Vaslui.

Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, 40 de persoane, reprezentanţi ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 500.000 de euro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.