Percheziţii la Societe Generale, grupul care deţine BRD

Percheziţii la Societe Generale, grupul care deţine BRD

În cadrul unei anchete preliminare demarată de Parchetul francez pentru „fraudă fiscală agravată” ca urmare a dezvăluirilor din scandalul „Panama Papers”, sediul central al grupului bancar francez Societe Generale a fost percheziţionat marţi, 5 aprilie, a declarat duminică, 10 aprilie, un purtător de cuvânt al băncii.

Le Monde” spune că Societe Generale ocupă poziţia a patra în topul băncilor care au creat cele mai multe societăţi offshore prin intermediul cabinetului de avocatură panamez Mossack Fonseca, după grupul bancar britanic HSBC şi băncile elveţiene UBS şi Credit Suisse. De asemenea, cotidianul francez susţine că Societe Generale deţine 979 de societăţi offshore înfiinţate în paradisuri fiscale cu ajutorul Mossack Fonseca.

În replică, grupul Societe Generale, prezent şi pe piaţa din România, subliniază că doar câteva zeci din aceste societăţi offshore mai sunt în prezent active şi că sunt gestionate într-o manieră „complet transparentă”.

Purtătorul de cuvânt de la Societe Generale a confirmat că sediul grupului bancar din cartierul La Défense a fost percheziţionat de anchetatorii Oficiului central de luptă împotriva infracţiunilor financiare şi fiscale. „Numeroase documente, în special informatice au fost sechestrate”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Societe Generale are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

În România, BRD – Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor. Tot în România, în decursul ultimilor ani, BRD – Groupe Societe Generale a fost implicată în mai multe scandaluri în privinţa unor credite substanţiale acordate într-un mod dubios.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.