Performanţă extraordinară pentru elevii din Suceava

Performanţă extraordinară pentru elevii din Suceava

Doi elevi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava s-au calificat pentru lotul lărgit al României, după ce au câştigat premiul I şi III, dar şi medalii de aur la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică de la Gura Humorului, ce s-a desfăşurat în perioada 2-5 februarie.

Cei doi premianţi sunt: Paul Florin Rebenciuc, elev în clasa a X-a, a obţinut premiul I absolut din partea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi medalia de aur acordată de Societatea Română de Fizică la categoria seniori, şi David Corneliu Turturean, elev în clasa a IX-a, care a obţinut premiul III din partea MEN şi medalie de aur acordată de Societatea Naţională de Fizică tot la secţiunea seniori.

La categoria seniori, eleva Sabina Dumistrăcel din clasa a XI-a de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi Dragoş Andrei Sîrghi din clasa a VII-a la acelaşi colegiu au obţinut medalii de bronz din partea Societăţii Române de Fizică, la categoriile seniori şi, respectiv, juniori.

O medalie de bronz a mai obţinut Pavel Maurizio, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni.

Elevii Paul Florin Rebenciuc şi David Corneliu Turturean s-au calificat în lotul olimpic lărgit, urmând etapa selecţiei pentru lotul restrâns format din cele două echipe ce vor participa la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat luni, 5 februarie, la Casa de Cultură din Gura Humorului.

La Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică din acest an au participat 138 de elevi din 29 de judeţe, dintre care 50 la categoria juniori şi 88 la categoria seniori, iar din lotul Sucevei au făcut parte zece elevi de gimnaziu şi liceu.

Evenimentul a fost organizat de MEN, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus.

Totodată, luni, la Gura Humorului a avut loc deschiderea Taberei cu participare internaţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica”, ce se va desfăşura în perioada 5-9 februarie, la Voroneţ, cu două concursuri naţionale, unul de fizică şi celălalt de astronomie şi astrofizică, competiţii incluse în calendarul MEN.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.