Pericol de inundații pe Trotuș

Pericol de inundații pe Trotuș

Hidrologii au emis, duminică, 19 august, o nouă serie de atenționări Cod galben de inundații ce vizează bazine hidrografice din cinci județe situate în Moldova și Transilvania.

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 23:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri ale debitelor și nivelurilor, cu depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice: Trotuș – bazin amonte S.H. Onești (județele Harghita, Bacău și Covasna), Prahova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Prahova) și Olt – bazin amonte S.H. Feldioara (județele Brașov, Covasna și Harghita).

În același timp, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare și pe cursurile: Trotuș – bazin superior amonte S.H. Goioasa, Teleajen – bazin superior și mijlociu, respectiv Olt – bazin superior amonte S.H. Sâncrăieni.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.