Pericol în trafic! Peste jumătate dintre maşinile verificate în Iaşi erau neconforme

Pericol în trafic! Peste jumătate dintre maşinile verificate în Iaşi erau neconforme

În primele 6 luni ale acestui an, Registrul Auto Român (RAR) a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 33.726. de vehicule la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

La nivelul judeţului Iaşi, au fost verificate în trafic 1.143 de maşini, dintre care 57,83% erau neconforme, iar 19 mașini prezentau pericol iminent de accident.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.