Peste 180.000 de lei strânși la Cros pentru școli

Peste 180.000 de lei strânși la Cros pentru școli

Ieșenii au donat peste 180.000 de lei pentru implementarea a 36 de proiecte școlare. Banii au fost strânși în urma unui fundraising la care au contribuit și cei aproximativ 3.000 de ieșeni care au participat la Cros pentru școli, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”.

99 de echipe de alergători, alături de alergătorii individuali și de ambasadori, au adunatei înșiși resurse, timp de o lună, pentru proiectele educaționale pe care voiau să le vadă transformate în realitate.

„În ultimii ani, ieșenii s-au apropiat tot mai mult de acțiunea directă. Sunt tot mai dispuși să creeze ei înșiși, prin colaborare, realitățile de care vor să aibă parte. Cu ceva timp în urmă, tendința generală era să se implice numai în situații de criză, prin donații care făceau diferența dintre viață și moarte, în cazuri excepționale. Participarea la evenimente precum Cros pentru Școli, care urmăresc dezvoltarea societății civile prin participare directă și colaborare, arată că Iașiul se înscrie pe linia orașelor smart, în care locuitorii acționează împreună ca să ridice calitatea vieții urbane și sunt sensibili la schimbarea pe termen lung“, au precizat organizatorii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.