Peste 3.000 de locuințe fără energie electrică, în urma vijeliilor

Peste 3.000 de locuințe fără energie electrică, în urma vijeliilor

Bilanțul fenomenelor meteorologice periculoase din după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 iulie, este unul dezastruos pentru județul Neam: acoperișuri avariate de vânt și 8 localități fără energie electrică!

Vântul puternic a avariat acoperișurile a 15 case, 10 în comuna Războieni și 5 în Bârgăoani. La Războieni, potrivit celor din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, 2 acoperișuri au fost smulse de pe case.

Un număr de 8 localități – Războieni, Valea Alba, Dragomirești, Vad, Unghi, Hlăpești, Talpa, Homiceni – erau, duminică dimineața, nealimentate cu energie electrică, iar 3 localități erau parțial nealimentate – Timișești, Dumbrava și Zvorănești, fiind afectați în total un număr de 3.010 consumatori.

Prefectul Vasile Panaite a precizat că luni, 10 iulie, o comisie a Instituției Prefectului Neamț va merge în localitățile afectate pentru a realiza inventarierea pagubelor produse, urmând ca în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să se aprobe valoarea despăgubirilor ce vor fi cerute din fondul de rezervă al Guvernului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.