Peste 400 de copii vor cânta sâmbătă cu ocazia „Orei Pământului“

Peste 400 de copii vor cânta sâmbătă cu ocazia „Orei Pământului“

Peste 400 de copii vor cânta în faţa Primăriei Municipiului Iaşi sâmbătă, 24 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, cu ocazia „Orei Pământului“.

Evenimentul este realizat în cadrul Programului Naţional Cantus Mundi, program prin intermediul căruia se sărbătoreşte „Ora Pământului“ în peste 50 de localităţi din România din 28 de judeţe.

Cea de a treia ediţie a evenimentului „Ora Pământului“, organizată de echipa Cantus Mundi, este realizată în parteneriat cu WWF (n.r: World Wide Fund for Nature), care a lansat acest proiect în 2007.

Programul Naţional Cantus Mundi a fost înfiinţat în anul 2011 la iniţiativa reputatului dirijor Ion Marin, pe baza voluntariatului membrilor Corului Madrigal. În 2014, Programul Naţional Cantus Mundi a devenit, prin Hotărâre de Guvern, o Direcţie în cadrul instituţiei aflată în subordinea Ministerului Culturii: Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin“. De asemenea, anul acesta, cu ocazia celebrării Centenarului Marii uniri, Programul Naţional Cantus Mundi va însuma 4.100 de dirijori şi 250.000 de corişti din cele 41 de judeţe ale României. La Iaşi, evenimentul este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Asociaţia Iubire şi Încredere, Asociaţia Angeli şi Asociaţia Muzicală Armonis.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.