Peste 500 de posturi disponibile în învăţământul din Botoşani

Peste 500 de posturi disponibile în învăţământul din Botoşani

Peste 500 de locuri sunt disponibile în învățământul din Botoşani. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) susțin că, în continuare, vor avea loc ședințe publice, urmând ca la începutul săptămânii viitoare unitățile de învățământ să comunice situațiile concrete cu profesorii de la catedre.

În cazul în care vor mai fi posturi neocupate, se va apela la profesorii titulari din școala respectivă, dar și la dascălii pensionari.

„Dacă și după ședința de vineri, 30 august, rămân posturi neocupate, luni unitățile de învățământ ne transmit dacă mai au posturi neocupate. Experiența anilor trecuți ne-a arătat că, deși au fost repartizați în ședințele publice, cadrele didacvtice nu s-au prezentat la post iar unitatea ne anunță urmând ca noi să decidem o dată pentru o altă ședință”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector general al ISJ Botoşani.

Pentru anul școlar 2018-2019 au fost vacantate 2.275 posturi, din care complete 675 și restul incomplete. Până miercuri erau ocupate 1534 posturi, gradul de ocupare fiind de 67,43%.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.