Peste 700 de locuri de muncă disponibile în străinătate

Peste 700 de locuri de muncă disponibile în străinătate

Angajatori din 14 state europene au aproape 700 de posturi vacante în rețeaua Eures, cele mai multe fiind în Malta, Germania și Cehia.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), în Malta sunt disponibile 169 de locuri de muncă, dintre care 150 pentru șoferi de autobuz, 10 pentru tehnicieni proces și câte trei pentru posturile de inginer sistem software, instalator lifturi și tehnician lifturi.

Angajatorii din Germania caută să angajeze pe 161 de posturi de: bucătar (22), ospătar (21) barman (cinci), moașă (10) și sous chef. Sunt disponibile câte cinci posturi pentru barmani și inginer testare automată echipamente, câte patru pentru betonist, excavatorist, menajeră, montator izolații clădiri, personal servire clienți, recepționer și specialist sisteme canalizare. Sunt câte trei posturi vacante pentru farmacist, dezvoltator software, dezvoltator software Java, operator utilaje pentru construcții și zidar, câte două pentru chef de rang, commis de cuisine, electrician în construcții, electrician construcții cabluri, informatician, lucrător în construcții, maistru construcții rețele cabluri, maistru hidroizolații clădiri, maistru construcții de drumuri, menajeră și operator mașini. Angajatorii mai au nevoie de câte un administrator clădire, chef de cuisine, chef de partie, coafor, coodonator evenimente, consultant dezvoltator sofware Java/Java EE, consultant vânzări, dezvoltator software Front-End, expert dezvoltare software, instalator clădiri, instalator/montator țevi, lucrător în viticultură, manager în construcții, manager vânzări, maistru construcții civile, mecanic instalații sanitare, termice/de climatizare, montator acoperișuri, muncitor în construcții din beton armat, operator pompe beton, personal întâmpinare oaspeți, programator jocuri, specialist restaurant și sudor.

În Cehia sunt disponibile 102 locuri de muncă pentru șoferii de autobuz (30), șlefuitor și pilitor (20), operator CNC (15), forjor (15), șofer de tir (opt), câte cinci pentru mecanic auto și electrician auto și câte unul pentru electrician, tehnician frigidere, fizioterapeut și tehnician la mașini pentru prelucrarea produselor din plastic, în timp ce angajatorii din Irlanda au disponibile 82 locuri de muncă pentru lucrător în depozit (25), lucrător în prelucrarea cărnii (25), operator procesare carne (20) și măcelar (șase). Mai sunt disponibile și câte două posturi pentru cioplitor în piatră sau marmură, inginer mecanic și montator de șeminee.

În Italia sunt vacante 48 de locuri de muncă, dintre care 40 pentru îngrijitori la domiciliu și opt pentru lucrători în agricultură, pe când în Slovacia sunt disponibile 40 de locuri de muncă pentru operator producție, iar Norvegia oferă 23 de locuri de muncă, dintre care 20 pentru lucrători în fabrică și câte unul pentru personal curățenie/specialist carnaval, personal jocuri/specialist carnaval și șofer/specialist carnaval.

În Marea Britanie sunt disponibile 15 locuri de muncă, dintre care 10 pentru asistenți medicali și cinci pentru îngrijitor persoane la domiciliu, pe când în Belgia sunt vacante 13 locuri de muncă, două pentru electrician întreținere și reparații, două pentru operator CNC și câte unul bucătar restaurant de afaceri, instalator sau electrician, magazioner, montator semnalizare de cale ferată, montator linie superioară cale ferată, operator mașină de îndoit cu forma liberă, sudor semi automat, stivuitorist, șofer cu experiență în utilizarea macaralei.

În Spania sunt vacante 12 posturi: trei pentru tehnician turbine eoliene, câte două pentru mecanic, sudor tig, strungar, tinichigiu industrial și unul pentru șef de echipă. În Luxemburg sunt vacante 10 posturi pentru senior tehnician Chrome.

Cele mai puțin locuri de muncă disponibile sunt în Letonia, Olanda și Slovenia, astfel: două posturi pentru tâmplar și unul pentru crescător de oi, în Olanda, trei pentru inginer de sistem, iar în Slovenia se caută un inginer proiectoare dezvoltare turnuri de răcire, inginer automatizări procese control și un instalator sisteme ventilație și aer condiționat.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la nivel național sunt disponibile 26.814 locuri de muncă, cele mai multe în București (4.367), Arad (2.502), Prahova (2.384), Dolj (1.053), Iași (926), Ilfov (756) și Cluj (726).

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.