Peste o mie de locuri de muncă disponibile în Botoșani

Peste o mie de locuri de muncă disponibile în Botoșani

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Botoșani a anunţat pentru săptămâna aceasta 1.058 de posturi vacante.

În această săptămână la mare căutare sunt inginerii în construcţii civile, textile, confecţii şi tricotaje, industria agricolă. Salariile oferite de către angajatori sunt de 2.500 de lei, fiind unele dintre cele mai mari oferite în mediul privat.

De asemenea, agenţii economici botoşăneni caută ingineri, contabili, lucrători comerciali, bucătari, ospătari, barmani şi ajutori de bucătar, fiind disponibile câteva sute de asemenea locuri de muncă. În schimb, salariile oferite depăşesc în puţine cazuri minimul pe economie.

La fel ca în fiecare săptămână, în ofertă sunt şi locuri de muncă în domeniul construcţiilor şi confecţiilor, agenţii economici botoşăneni având nevoie de sute de persoane pe care să le angajeze în cadrul companiilor. Astfel, sunt căutaţi fierarii betonişti, zidarii, montatorii de pereţi şi plafoane din gips carton, dar şi mozaicarii, multe dintre acestea fiind cu deplasare în Suceava, Cluj, Timişoara şi Neamţ. Salariile oferite trec în puţine cazuri de 2.000 de lei, pe lângă acesta fiind oferite bonuri de masă, cazare, precum şi decontarea transportului de acasă la locul de muncă şi retur.

Fabricile de confecţii caută operatori confecţioneri şi croitori, printre condiţiile cerute fiind calificarea în meserie sau experienţa în domeniu de cel puţin un an. Şi în acest domeniu salariile oferite depăşesc în puţine cazuri minimul pe economie, fiind acordate tichete de masă, unele firme asigurând transportul cu mijloace proprii de acasă la locul de muncă.

Unul dintre cele mai mari salarii în această săptămână este de 2.900 de lei, acesta fiind oferit de către Orchestra Populară Rapsozii Botoşanilor, care caută doi solişti instrumentişti. Doritorii trebuie să aibă studii superioare şi o vechime de cel puţin şase luni în această meserie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.