Peștele pe care-l cumpărați frecvent este o adevărată bombă la adresa sănătății

Peștele pe care-l cumpărați frecvent este o adevărată bombă la adresa sănătății

Dacă ați şti de unde provine „celebrul” peşte pangasius, v-ați mai încumeta să îl consumați, chiar dacă e atât de ieftin?

Această specie hibrid de peşte provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, unul dintre cele mai poluate din lume din cauza numeroaselor fabrici din apropierea sa, ale căror deşeuri ajung frecvent în apă.

Pangasiusul nu a fost lăsat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravieţui.

Pangasiusul este o realizare a cercetătorilor chinezi, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate impuritățile.

Peştele, așadar, nu face altceva decât să se hrănească toată viaţa cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei pudre. Nu degeaba i se mai spune şi peştele sanitar…
Cu alte cuvinte, puneți pe masă un produs ce nu merită nici pe departe titulatura de peşte sănătos.

Mai mult decât atât, există zvonuri conform cărora cererea de Pangasius a devenit atât de mare încât s-a apelat la injectarea cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, pentru că în urma acestui proces s-a constatat că peştii cresc mai repede şi au carnea mai pufoasă.

Autorităţile nici nu infirmă, nici nu confirmă aceste acuzaţii la adresa peştelui insalubru. Rămâne doar la latitudinea consumatorilor dacă îl cumpără sau nu!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.