Pisi de la comunicare a dat-o pe propagandă!

Pisi de la comunicare a dat-o pe propagandă!

Marile spirite întotdeauna se întâlnesc. Mai ales în mediul online. Şi mai ales atunci când e vorba de propagandă, unde, nu-i aşa?, spiritele mari se pricep… chiar foarte bine! Dar, spiritele mari ne mai arată şi de ce tinerii care ies de pe băncile facultăţilor nu au habar pe ce lume trăiesc!

Să o luăm pe rând. Pe data de 27 decembrie 2016, în Adevărul apare un articol semnat de Liviu Avram, intitulat „Concluzii scurte după un refuz şi mai scurt”, în care, printre altele, se scrie: „Iar capcana în care stă Liviu Dragnea a fost instalată de el însuşi atunci când a comis două erori de judecată: a supraestimat forţa votului şi a subestimat forţa legii”. Nu am chiar atât de mult timp la dispoziţie să comentez afirmaţiile unui propagandist, mai ales că toată lumea ştie de acum cu ce se ocupă faimosul ziar Adevărul. Însă, exact în aceeaşi zi pe pagina de Facebook a „celebrei” de acum Maria Corina Barbaros (lector universitar la „Al.I. Cuza” şi supranumită „pisi de la comunicare”) apare următorul text: „Cred că se supraevaluează puterea votului (ştiţi vorba aceea că dacă ar conta atât de mult votul atunci nu ne-ar mai lăsa să votăm) şi se subevaluează puterea legii”.

Ca să vezi! Ce ţi-e şi cu spiritele astea mari. Liviu Avram a postat la ora 12.56, iar Barbaros la ora 15.57, aşa că evităm discuţia legată de ou şi găină. Evităm şi discuţia privind plagiatul, deoarece unul a scris „supraestimat”, iar celălalt „supraevaluează” ş.a.m.d. Însă, ne vom opri asupra unor altor aspecte:

1. Adevărul este un ziar de propagandă, aproape asumat în acest sens, în care cei care scriu ştiu foarte bine de ce o fac şi pentru cine o fac!

2. Maria Corina Barbaros este, din păcate, cadru didactic la o universitate prestigioasă şi, oricât am vrea să-i găsim o scuză legată de faptul că oricine are dreptul la opinie, suntem departe de a-i trece cu vederea derapajele mascate de inocenţa pozelor din online.

Citeşte şi „Aşa se întâmplă când pleci la război cu trădători!”

3. Abraham Lincoln spunea despre democraţie că este „guvernarea poporului de către popor şi pentru popor”. Iar guvernarea poporului începe cu un „vot”! Pe care cei doi propagandişti de marcă (plus mulţi, mulţi alţii) vor să-l submineze, să-i scadă din putere, astfel încât să poată explica mai apoi că dictatura este normală, că ignorarea opiniei cetăţenilor unei ţări este firească, că, de fapt, nu poporul este cel care conduce pentru popor, ci un grup de indivizi pe care o să-i laude Barbaros şi Avram!

4. Babaros predă la facultate; adică nişte tineri avizi de cunoaştere îi urmăresc şi îi ascultă opiniile, formându-se pentru viitor, pentru ţară! Însă, care este mesajul pe care-l transmite cea care ţine cursuri de marketing politic, comunicare politică, dar şi de dezvoltare a societăţii civile? Simplu: puterea votului este supraevaluată!

5. De ce un tânăr ar mai participa la un proces democratic dacă profesoara lui îi spune, cu alte cuvinte, că votul nu contează?

6. Pentru opiniile sale, Maria Corina Barbaros este plătită… de către un stat format, dacă ne luăm după ea, pe alte principii decât cele ale democraţiei!

7. Faza cu „marile spirite” a fost o glumă. Dar, este interesant cum cei doi (plus alţii) s-au trezit să transmită exact acelaşi mesaj (îmbrăcat puţin altfel) în exact aceeaşi zi! Parcă ar fi fost la comandă!!!

8. Mai are rost să ne întrebăm de ce majoritatea celor care ies de pe băncile facultăţilor nu au habar pe ce lume trăiesc?

9. Are, însă, mult sens să ne întrebăm de ce mai este ţinută Maria Corina Barbaros în Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi! Oamenii care au pe agendă activităţi de propagandă nu au ce căuta la catedră!

10. În altă ordine de idei, nu ne-ar deranja dacă doamna Barbaros şi-ar recunoaşte adevăratul statut! Chiar am aprecia-o pentru sinceritate!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.