Plângere penală pe numele primarului PNL care a făcut sex cu minore

Plângere penală pe numele primarului PNL care a făcut sex cu minore

Grupul civic Reset anunţă că a depus o plângere penală împotriva primarului din Mogoşeşti Siret, Damian Butnariu, PNL, după ce acesta a recunoscut în instanţă că a făcut sex cu două minore.

De asemenea, organizaţia îi cere lui Ludovic Orban să-l excludă din partid pe primarul comunei ieşene.

„Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la primarul comunei ieșene Mogoșești Siret, Damian Butnariu, care a întreținut relații sexuale cu două minore ce erau traficate, chiar în sediul instituției publice, grupul civic Reset a formulat astăzi un denunț penal împotriva edilului. Opinia publică este contrariată de faptul că, în dosarul instrumentat în această speță, primarul a fost anchetat doar în calitate de martor (!), el fiind, de fapt beneficiarul serviciilor sexuale puse la dispoziție de un proxenet.

De asemenea, tot astăzi am adresat o scrisoare către președintele PNL IASI, dl Costel Alexe, și președintele PNL, dl Ludovic Orban, în care am solicitat excluderea din partid a primarului Butnariu și retragerea oricărui sprijin politic.

Rolul unui primar este de a proteja membrii comunității care l-au ales și de a veghea ca cetățenii să fie în siguranță, mai ales când aceștia provin din categorii defavorizate, și de a fi un exemplu de moralitate, corectitudine și integritate pentru comunitate. Faptele sale și conduita sa, astfel cum reies din înseși declarațiile sale, dovedesc contrariul. În plus, faptul că un primar în funcție (la momentul respectiv, dar și în prezent) a apelat la un proxenet poate duce la supoziția că ar putea avea cunoștințe despre existența unor rețele de trafic de carne vie în zona al cărei primar este.

Considerăm că menținerea dlui Butnariu în partid însemnă că PNL își asumă faptele, conduita și comportamentul inacceptabil al unui înalt funcționar și că nu a înțeles nimic din gravitatea unui fenomen deosebit de îngrijorător – traficul de persoane și proxenetismul – care trebuie combătut cât mai rapid și mai eficient”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.