Plăţi prin SMS la Starea Civilă

Plăţi prin SMS la Starea Civilă

Reprezentanţii Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor (DLEP) Iaşi anunţă că plata prin SMS a taxei de 12 lei aferentă procesării dosarului pentru obţinerea duplicatelor sau a altor dovezi de stare civilă a devenit funcţională.

Cei interesaţi trebuie să trimită SMS la 7530 cu textul ISPD CNP, fiind astfel achitată taxa pentru procesarea dosarului aferentă cererilor de eliberare a următoarelor documente: duplicat certificat de stare civilă, Anexa 24 (Sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale), Anexa 9 (menţiunile existente pe marginea actelor de stare civilă), Extras multilingv, transcriere, rectificare, schimbare nume, înscriere menţiune, alte dovezi.

La sfârşitul lunii aprilie, DLEP Iaşi a lansat plata prin SMS a taxelor pentru cărţile de identitate definitive sau provizorii, ca alternativă la metodele deja existente: plata la casieriile Serviciului de Evidenţă a Persoanelor sau din centrele de cartier, la care se adaugă plata online pe platforma ghişeul.ro.

Numărul scurt la care se pot trimite SMS-uri este 7530, cu textul IS7 CNP, dacă se doreşte cartea de identitate definitivă, IS1 CNP, dacă este vizată cartea de identitate provizorie, IS12 CNP pentru taxa de procesare dosar pentru activitatea specifică Stării Civile. Prin SMS, un solicitant va achita 1,5 euro (fără TVA) pentru buletin, sau 0,2 euro (fără TVA) pentru cartea de identitate provizorie.

La transmiterea SMS-ului se va genera automat un e-mail către o adresă electronică dedicată (creată de reprezentanţii DLEP Iaşi) care va conţine dovada plăţii. Aceasta va fi listată de către lucrătorul de la birou şi va fi ataşată la dosar, fiind eliminat astfel timpul de aşteptare al cetăţenilor de la ghişee.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.