PNL-Bodea se dezice de primarul Iaşiului. PNL-Alexe tace mâlc!

PNL-Bodea se dezice de primarul Iaşiului. PNL-Alexe tace mâlc!

Liberalii ieşeni au adoptat în Biroul Politic Local o rezoluţie cu 5 puncte privind relaţia PNL Iaşi cu Mihai Chirica. Liberalii de la municipiu, conduşi de Marius Bodea, infirmă zvonurile privind o apropiere a primarului Iaşiului faţă de PNL Iaşi şi spun că vor avea propriul candidat la Primărie. În acelaşi timp însă, demn de reţinut este faptul că organizaţia judeţeană a PNL, condusă de Costel Alexe, a tăcut mâlc în această privinţă.

Chiar dacă edilul Iaşului a anunţat că îl va susţine pe Klaus Iohannis în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, relaţia dintre PNL Iaşi şi Mihai Chirica nu se va schimba, suştin liberalii.

„Declaraţiile primarului Mihai Chirica cu privire la susţinerea candidatului PNL la Preşedinţia României, domnul Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră faţă de corupţia şi incompetenţa care caracterizează administraţia locală pe care domnul primar o reprezintă”,  se arată în rezoluţia liberalilor ieşeni.

De asemenea, liberalii susţin că sunt singurii care, în timpul mandatului lui Chirica, s-au opus „derapajelor” acestuia: „PNL Iaşi este singura forţă politică locală care, în toţi aceşti ani de mandat ai actualului primar provenit din rândurile PSD, s-a opus derapajelor grave ale acestuia şi a refuzat, prin consilierii locali, să voteze proiectele păguboase pentru oraş. În toţi aceşti ani, am propus proiecte concrete pentru marile probleme ale oraşului, ignorate de către primarul Chirica şi majoritatea PSD-ALDE care îl susţine în CL”.

În cee ce priveşte zvonurile potrivit cărora între Mihai Chirica şi filiala ieşeană a PNL ar exista o relaţie, liberalii susţin că sunt ştiri false. „Dezavuăm ştirile false lansate de către primarul Iaşului, domnul Mihai Chirica, privind aproprierea sa de PNL Iaşi şi considerăm profund jignitoare o asemenea ipoteză”, se arată în documentul adoptat în Biroul Local.

În ultimele puncte al rezoluţiei este specificat faptul că PNL Iaşi va avea propriul candidat la primăria Iaşi.  „Rămânem consecvenţi proiectului de schimbare din fruntea Primăriei Iaşi a domnului Mihai Chirica şi a tuturor celor care, timp de 30 de ani, alături de el, au căpuşat bugetul oraşului şi au construit o reţea de corupţie care ţine oraşul în stagnare. Rămânem consecvenţi hotărârii de a oferi oraşului nostru, începând cu iunie 2020, o conducere liberală a Primăriei Iaşi, care să aducă   marile investiţii în infrastructură, transport public, sănătate, mediu, educaţie şi regenerarea urbană a cartierelor uitate de către d-l Mihai Chirica”, spun liberalii.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul oraşului Iaşi, Mihai Chirica, şi preşedintele Klaus Iohannis au discutat despre lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal, în cadrul unei întrevederi avute imediat după sosirea şefului statului la Iaşi. Chirica a spus că rămâne independent, dar nu exclude nicio opţiune politcă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.