PNL Iași atenționează DNA: „Mihai Chirica poate influența ancheta în cazul dosarului Skoda, în care este cercetat penal”

PNL Iași atenționează DNA: „Mihai Chirica poate influența ancheta în cazul dosarului Skoda, în care este cercetat penal”

Într-un comunicat transmis duminică, 9 iulie 2017, PNL Iași atrage oficial atenția că primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, „poate influența ancheta în cazul dosarului Skoda”, în care „este cercetat penal și i s-a instituit sechestru asigurator pe bunurile personale”.

„Dosarul penal în care procurorii DNA – Serviciul teritorial Iași fac investigații de câteva luni și unde există, potrivit declarațiilor avocaților celor inculpați, o iminentă trimitere în judecată a rechizitoriului, poate fi compromis tocmai prin poziția pe care Mihai CHIRICA o are în momentul de față. Dacă din cei 10 suspecți, Mihai CHIRICA deținea la momentul iunie-iulie 2013 calitatea de viceprimar, astăzi Mihai CHIRICA este Primar al Municipiului Iași, având practic capacitatea de a lua decizii formale și informale asupra întregului corp administrativ de funcționari din Primăria Municipiului Iași. Astăzi, cel puțin 6 suspecți din dosarul ‘Skoda’ dețin poziții de răspundere, majoritatea cu funcții de conducere, în Primăria Municipiului Iași. Astfel, aceștia iau contact aproape zilnic și direct cu șeful administrației ieșene, ceea ce induce o iminentă probabilitate ca depozițiile și mărturiile lor în acest dosar să fie influențate de ascendentul ierarhic, administrativ pe care Mihai CHIRICA îl are asupra lor. Inclusiv, declarațiile publice ale lui Mihai CHIRICA asupra acestui caz pot fi considerate mesaje adresate celorlalți inculpați sau martori pentru a-și pune de acord mărturiile sau depozițiile (ca în cazul Elenei UDREA)”, se arată în comunicatul PNL Iași.

În opinia celor de la PNL Iași, cel mai bun exemplu de influență asupra cazului este „decizia recentă de a renunța, la finalul leasingului operațional, la achiziționarea celor patru autoturisme, decizie care a avut cel mai probabil scopul de a diminua prejudiciul în acest caz (prin neplata ratei reziduale) și de a lăsa impresia publică că Primăria a scăpat de această problemă penală și de imagine”.

În ultimă instanță, PNL Iași atrage atenția că acest caz „are câteva particularități importante și nu poate fi trecut cu vederea ca în cazul altor edili care au fost sau sunt cercetați penal sau trimiși în judecată”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.