PNL Iași îl acuză pe Mihai Chirica de „ipocrizie”

PNL Iași îl acuză pe Mihai Chirica de „ipocrizie”

Sub titlul „Ipocrizia primarului Chirica este întrecută doar de incompetența de care dă dovadă în fiecare zi”, PNL Iași a lansat miercuri, 20 septembrie, un nou atac la adresa primarului Iașiului, Mihai Chirica.

Redăm în continuare comunicatul PNL Iași, semnat de deputatul Marius Bodea.

„Ieri, primarul Mihai Chirica s-a oțărit pe proprietarii de mașini second-hand și a ținut o predică celor care poluează cu ‘hârburile aduse din vest’. Mihai Chirica este un monument de ipocrizie. Agenția pentru Protecția Mediului, instituția statului abilitată să măsoare calitatea aerului în oraș, ne informează de 10 ani că unul dintre poluatorii importanți din Iași este flota învechită a Companiei de Transport Public și utilajele uzate moral de la S.C. Salubris S.A. Mai mult, tocmai Mihai Chirica este cel care a umplut orașul cu hârburi la Compania de Transport Public, hârburi care poluează incomparabil mai mult decât un autoturism.

Același om care nu e în stare, de atâta timp, în calitate de Președinte al Comisiei de Circulație din Primăria Iași, să fluidizare traficul, să facă parcări la intrările în oraș pentru cei ce ne vizitează și să pună la punct transportul public metropolitan are insolența să îi arate cu degetul pe ieșenii care, din bani cinstiți, își cumpără o mașină utilizată. Același om care, de 12 luni de zile nu a fost în stare să facă un Plan de Calitate al Aerului, Iașul fiind singurul oraș din România fără un astfel de document, vine și ne ține predică despre poluare. Ridicol!

Mihai Chirica este un Primar slab pregătit, depășit de problemele din trafic, pentru care a găsit o rezolvare monumentală: mai bine să nu mai circule mașinile deloc, decât sa fac eu ceea ce trebuie pentru oraș!

Toată lumea și-ar dori sa își achiziționeze mașini noi, dar lipsa banilor și lipsa unui mijloc public adecvat îi determină pe mulți ieșeni sa cumpere mașini folosite, fără pretenții de an de fabricație recent. Fără achiziția acestor mașini second-hand, cei mai mulți nu și-ar putea desfășura activitățile zilnice.

Este o ipocrizie fără margini să vii acum să faci pe ecologistul, când ești cel care nu a făcut nimic pentru rezolvarea poluării din Iași.

Îi sugerez primarului Chirica să folosească corturile și energia sa strângă semnături și să ceară Guvernului să aloce bani Iașului pentru investiții serioase. Îi sugerez să demareze această campanie publică pentru a consulta ieșenii dacă vor ca Primăria să achiziționeze autobuze SH printr-un împrumut sau să acceseze fonduri europene pentru achiziția de autobuze electrice!

Îi sugerez să strângă semnături prin care ieșenii să spună răspicat că nu mai vor ca din banii noștri, produși în Iași, să finanțăm județul lui Dragnea, în loc să ni se întoarcă sumele cuvenite, să putem realiza proiecte de investiții serioase.

Să strângă semnături pentru autostradă și apoi sa catadicsească să se deplaseze la București să bată la ușile partidului din care face parte să se construiască și în Moldova un km. de autostradă pentru că suntem singura regiune a României și a UE unde nu a fost construit nici măcar un metru în ultimii 100 de ani”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.