PNL Iași refuză să nominalizeze un reprezentant în CA al Companiei de Transport Public

PNL Iași refuză să nominalizeze un reprezentant în CA al Companiei de Transport Public

Într-o scrisoare publică adresată primarului Iașiului, Mihai Chirica, PNL Iași, prin Marius Bodea, anunță că refuză nominalizarea unui reprezentant în Consiliului de Administrației al Companiei de Transport Public (CTP) Iași.

În opinia PNL, actuala companie de transport public va avea soarta fostei RATP Iași, care a falimentat, lăsând în urmă datorii de 50 de milioane de euro.

Prezentăm mai jos scrisoarea PNL Iași, semnată de Marius Bodea:

„Stimate Domnule Primar,

PNL Iași refuză oferta PSD de a nominaliza un reprezentant în Consiliul de Administrație al Companiei de Transport Public. Considerăm că, la cum arată lucrurile acum, Compania de Transport Public (CTP) va avea soarta răposatei RATP, care a falimentat cu datorii de 50 mil. euro. Deși unul dintre motivele pentru care a fost înființată această nouă companie anul trecut a fost acela că va putea accesa fonduri europene pentru modernizarea transportului public, Primăria Municipiului Iași a preferat varianta facilă, dar păguboasă pentru oraș, de a îndatora ieșenii pe următorii 10 ani cu 15 mil. euro.

Totodată, considerăm că viziunea conducerii de la CTP, aceeași conducere care a falimentat RATP, de a moderniza transportul public cu hârburi second-hand de la firmele prietene sau cu vechiturile de care se debarasează cei din vestul Europei este o politică nedemnă pentru orașul nostru.

Mai mult, nici până în acest moment nu s-au inițiat pași concreți pentru dezvoltarea transportului public la nivel metropolitan. Toate aceste lucruri consilierii liberali le-au spus în Consiliul Local, dar conducerea Primăriei și a CTP a fost și este surdă la puncte de vedere venite din partea opoziției.

Partidul Național Liberal Iași, prin membrii și consilierii locali, se va implica activ pentru ca procesul de desemnare a viitorilor reprezentanți ai Consiliului de Administrației să fie unul transparent, echitabil și corect.

În condițiile în care toate inițiativele consilierilor PNL sunt blocate în mod abuziv de către Primar, vă comunicăm că nu putem gira acest mod arbitrar de a conduce orașul. Nu vom nominaliza nicio persoană până când nu veți pune pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local Iași toate proiectele consilierilor PNL, înregistrate oficial, și care au primit avizul structurilor de specialitate.

Considerăm că ieșenii trebuie tratați just și cu demnitate. Prin modul brutal în care PSD a acționat până acum, care profită de majoritatea pe care o are și ignoră orice punct de vedere venit din partea Opoziției, considerăm că trebuie să vă asumați rezultatele.

Vă mulțumim pentru propunere și vă asigurăm că vom fi, în continuare, la fel implicați în modernizarea transportului public plecând de la așteptările ieșenilor, care doresc mijloace de transport public noi, accesare de fonduri europene și dezvoltarea transportului public la nivel metropolitan”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.