Poate că DNA ar trebui să urmărească acest joc făcut de Mihai Chirica

Poate că DNA ar trebui să urmărească acest joc făcut de Mihai Chirica

Duminică, 28 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în faţa Primăriei Iaşi, deputatul Marius Bodea, împreună cu aleşii locali PNL, reprezentanţi ai Biroului Politic Local PNL şi ai Biroului Politic Judeţean PNL, au atras atenţia că în şedinţa de CL de miercuri primarul Chirica a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care vizează un schimb de terenuri păgubos pentru Iaşi.

„Este cel mai mare tun imobiliar din istoria oraşului. Daca acest proiect se va concretiza, aproximativ 10.000 mp de terenuri aflate în proprietatea Primăriei, situate în cele mai bune zone din oraş, vor ajunge la un samsar imobiliar din jurul primarului Chirica. În schimb, Municipalitatea se va alege cu 6500 mp lângă Teatrul Naţional, teren care nu poate fi valorificat economic, pe care nu se poate construi cu regim de înălţime mai mare de P+3. Această insistenţă a primarului de a concretiza acest schimb de terenuri din care Iaşul iese clar în pierdere arată că este captiv intereselor imobiliare”, a spus Marius Bodea.

Alexandru Muraru, prim-vicepreşedinte PNL Iaşi, a spus că terenul pe care Primăria urmează să îl primească este în Zona protejată a Monumentelor Istorice.
„Ieşenii trebuie să ştie că acest teren care ar urma să intre în proprietatea Primăriei este în Zona de protecţie pentru monumentele istorice de categoria A, în condiţiile în care Teatrul Naţional Vasile Alecsandri este la 100 metri distanţă. Mai mult decât atât, în evaluarea terenului de lângă Teatrul Naţional s-au introdus şi clădirile de pe acel teren, deşi ele vor fi demolate, în eventualitatea în care se va construi ceva acolo. Aşadar, terenul pe care urmează să primească Primăria este supraevaluat pentru a da aparenţa unui schimb echitabil, ceea ce, în mod evident, nu este adevărat”, a spus Alexandru Muraru.

Marius Bodea a mai spus că „Primăria oferă samsarului imobiliar cele mai bune terenuri din proprietatea sa: pe str. Zimbrului, în cartierul Smârdan, o suprafaţă de 5.570 mp, pe Elena Doamna (peste drum de Hotelul Hampton), o suprafaţă de 1.400 mp, în spate la BRD, pe strada Bărboi (parcarea din spatele BRD) 2.142 mp, pe str. Nicolina, la intersecţia cu Răzoarelor, Primăria cedează 375 mp. Este o înţelegere cu dedicaţie pentru samsarului prieten cu Mihai Chirica, o înţelegere în urma căreia ieşenii vor fi păgubiţi!”, a mai spus Marius Bodea.

Totodată, Marius Bodea a făcut apel la reprezentanţii PSD-ALDE-PMP să cumpănească bine ce decizie vor lua miercuri.

Dacă vor susţine acest proiect care înseamnă prăduirea patrimoniului public, înseamnă că oraşul este complet confiscat de aceşti oameni. Fac apel raţiunea lor, fac apel la conştiinţa lor să nu sprijine acest tun”, a spus Bodea.

Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi, a spus că aleşii PNL se vor opune cu toată forţa acestui schimb de terenuri păgubos pentru Iaşi.
„Terenul de pe I.C. Brătianu care ar urma să intre în proprietatea Primăriei nu valorează mai mult de 1 milion – 1.5 milioane euro. În schimb, terenurile care urmează să fie cedate de către Municipalitate valorează cel puţin 8 milioane euro. Dimensiunea tunului care se pregăteşte cu patrimoniul public este una colosală şi de aceea este nevoie de presiune publică pentru a-i opri. Gradul de execuţie din buget la secţiunea dezvoltare este de 32% la 30 septembrie 2018. Acest lucru arată că preocuparea primarului nu este aceea de a realiza proiecte publice de care comunitatea are nevoie. El este ocupat cu tot felul de scamatorii imobiliare de care profită camarila imobiliară din jurul său”, a spus Răzvan Timofciuc.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.