Poliţia şi Jandarmeria Suceava fac recrutări masive

Poliţia şi Jandarmeria Suceava fac recrutări masive

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava fac recrutări în această perioadă pentru tinerii care vor să urmeze o şcoală de profil.

Este vorba de o sesiune de examen suplimentară, în urma unei decizii luate de Ministerul Afacerilor Interne, care a alocat locuri suplimentare pentru o sesiune de examene ce se va desfăşura în ianuarie 2018. Aceasta este una din măsurile luate pentru a atenua criza de personal din cele două structuri, în urma numeroaselor pensionări din 2017 şi de anul trecut. Perioada de şcolarizare a şcolilor de subofiţeri a fost redusă de la doi ani la un an, atât pentru poliţişti, cât şi pentru jandarmi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin Serviciul Resurse Umane, efectuează recrutări în perioada 16 octombrie – 5 decembrie, pentru instituţiile de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care formează agenţi de poliţie, respectiv Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Școala de la Câmpina are alocate 1.300 de locuri, iar cea de la Cluj-Napoca 300 de locuri.

Concursul de admitere va avea loc într-o singură sesiune de admitere, în perioada 13-21 ianuarie 2018.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava selecţionează candidaţi (bărbaţi şi femei) pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea ianuarie 2018, astfel: Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – 350 locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – 350 de locuri.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.