Polițiști ieșeni, filmați în timp ce dezumflă roțile unor bicicliști

În urma unei filmări publicate pe rețelele de socializare și preluate de mass-media privind un incident petrecut ieri, între trei tineri bicicliști și doi polițiști locali, conducerea Primăriei Municipiului Iași a cerut Poliției Locale să facă o anchetă internă urgentă și să ia măsuri de îndată în ceea ce privește comportamentul agenților.

Trebuie subliniat că agenții Poliției Locale au intervenit în urma mai multor sesizări scrise și verbale ale locatarilor din zona esplanadei Halei Centrale, acolo unde mai mulți tineri obișnuiesc să facă acrobații cu bicicleta, ceea ce, nu de puține ori, a fost considerat sau chiar a devenit periculos pentru locatari. Cum tinerii nu au fost cooperanți, ba chiar i-au ofensat pe agenți, unul dintre angajații Poliției Locale a considerat de cuviință că trebuie să elimine pericolul imediat, imobilizând una dintre biciclete, ignorând însă faptul că singura sa opțiune legală era aceea de a-l legitima și sancționa, în condițiile legii, pe contravenient.

Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al polițistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenționat, și, ca atare, a cerut Poliției Locale atât să îl sancționeze pe acesta, cât și să își instruiască temeinic angajații cu privire la cadrul legal, dar și moral în care aceștia trebuie să evolueze în timpul serviciului. Comportamentul polițistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliției Locale, care va stabili sancțiunile cuvenite potrivi legii și regulamentelor interne. Tinerii implicați în incident vor fi sancționați la rândul lor, în baza Legii 61 / 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă între 100 și 500 de lei.

Un comentariu la "Polițiști ieșeni, filmați în timp ce dezumflă roțile unor bicicliști"

  1. Un Om   09/08/2019 at 5:19 pm

    Politistul a procedat foarte bine! Ar trebui luate masuri pentru toti biciclistii care nu respecta nici o regula: trec de pe trotuar pe trecerea de pietoni fara sa se asigure; desi sunt tronsoane amenajate cu piste pentru biciclete, ruleaza pe sosea fara casca, fara semnal luminos; uita sa semnalizeze schimbarea directiei de mers, samd. Sunt foarte de acord cu mijloacele de transport nepoluante dar trebuie sa -si asume fiecare o conduita civilizata atat ca pieton cat si persoana care utilizeaza un mijloc de transport. Daca s-ar umbla la buzunare sa vedeti ce repede ne-am civiliza.

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.