Povestea Castelului Peleş, spusă la Palatul Culturii din Iaşi

Povestea Castelului Peleş, spusă la Palatul Culturii din Iaşi

Curtea Veche Publishing şi Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi vă invită marţi, 20 iunie 2017, ora 17.00, la evenimentul de lansare a cărţii-album „Povestea Castelului Peleş”, scrisă de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.

Evenimentul va avea loc în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iaşi, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de autografe.

Castelul Peleş este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente şi tendinţe din pictură, sculptură şi arte decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate şi artişti vizionari. Reşedinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleş este expresia ultimă a dorinţei de afirmare şi legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă şi Peleşul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, „Povestea Castelului Peleş” este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant şi glorios simbol al României.

Cartea-album „Povestea castelului Peleş” este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro la preţul de 80 de lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.