Povestea melodiei „Living Next Door to Alice”

Povestea melodiei „Living Next Door to Alice”

Piesa „Living Next Door to Alice” a fost compusă de Nicky Chinn şi Mike Chapman şi a fost înregistrată în 1972 de trio-ul australian New World. Melodia a intrat direct pe locul 35 în topul Australian.

Cântecul a devenit un mare hit în interpretarea trupei rock britanice Smokie.

Melodia spune povestea unui tânăr şi a iubirii lui de-o viaţă pentru Alice, fata care locuia în vecinătate de 24 de ani. Stând lângă casa lui Alice, privind o limuzină parcată în faţa casei lui Alice, tânărul remorează scene din copilărie şi adolescenţă, de când a cunoscut-o pe Alice până când aceasta a plecat. Trist, el vede că Alice se urcă în limuzină şi pleacă, rămânând cu regretul că în cei 24 de ani de când o iubea nu i-a spus niciodată ce simte, dar şi cu părerea de rău că Alice a plecat fără nicio explicaţie.

Citeşte şi „114 ani de la moartea creatorului jeanşilor”

În această poveste mai intervine, însă, un personaj feminin, Sally, care locuieşte tot în vecinătate şi care îl sfătuieşte pe tânăr să se îndepărteze de Alice, pentru că aceasta va pleca. Sally îl aştepta pe tânăr tot de 24 de ani, sperând că el va renunţa la Alice.

În noiembrie 1976, trupa Smokie a lansat propria versiune a melodiei „Living Next Door to Alice”, care a intrat în topurile britanice pe poziţia a cincea, iar în SUA pe poziţia 25. A fost hitul nr. 1 în Austria, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Elveţia.

Smokie a colaborat pentru o versiune-parodie, în 1995, cu Roy „Chubby” Brown, care a urcat în topurile din SUA rapid, single-ul fiind vândut în peste 500.000 de exemplare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.