Prefectura Iaşi, pichetată de angajaţii şcolilor din judeţ

Prefectura Iaşi, pichetată de angajaţii şcolilor din judeţ

Aproximativ 200 de membri ai USLIP au pichetat joi, între orele 13.30 şi 14.30, Prefectura Iaşi, pentru a atrage atenţia Guvernului României asupra gravelor probleme cu care se confruntă personalul nedidactic.

Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi au precizat că au decis să picheteze sediul Prefecturii, deoarece media salarială la personalul nedidactic din învăţământ este de aproximativ 1.250 de lei net.

„Personalul nedidactic nu a beneficiat de majorarea de 20% de la 1 martie 2018, iar, din punct de vedere legislativ, categoria nu este recunoscută ca parte a sistemului educaţional. Bucătarii din grădiniţe, fochiştii, femeile de serviciu, îngrijitorii, muncitorii de întreţinere sunt absolut vitali pentru buna funcţionare a unităţilor şcolare”, a menţionat Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iaşi.

Lăcustă a mai menţionat că sunt motive serioase pentru a protesta alături de personalul nedidactic şi auxiliar din unităţile şcolare ale judeţului.

Revendicările protestatarilor, adresate Guvernului României, constau în majorarea cu 20% a salariilor şi pentru personalul nedidactic, recunoaşterea acestei categorii ca parte integrantă a sistemului educaţional, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, refacerea normativelor de muncă şi modificarea regulamentului pentru sporuri, pentru a cuprinde şi personalul nedidactic din învăţământ.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.