Premieră de zile mari la Teatrul „Luceafărul”

Premieră de zile mari la Teatrul „Luceafărul”

Pregătită încă de la finele anului trecut, noua producţie a Teatrului „Luceafărul” Iaşi, „Vrăjitorul din Oz” de Frank L. Baum, va fi prezentată publicului duminică, 15 ianuarie, orele 11,30, pe scena mare a aşezământului.

Povestea simpaticei Dorothy şi a lui Toto, căţelul ei, care călătoresc în imaginara lume a lui Oz, este transpusă scenic în versiunea dramatizată de Ramona Iacobuţe. Scenariul a fost croit după viziunea de spectacol a lui Ion Ciubotaru, regizor care şi-a propus să surprindă în noua sa creaţie „nu numai peripeţiile adolescentei din Kansas purtată de ciclon, întâlnirile ei cu Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul, Vrăjitoarea Rea, Vrăjitoarea Bună, Vrăjitorul din Oz, dar şi ceea ce se află în spatele acestor peripeţii, forţa prieteniei, importanţa familiei, puterea de a-ţi cunoaşte slăbiciunile şi de a deveni mai puternic trecând peste ele”.

Spectacolul are o importantă componentă vizuală, imaginată de scenografa Axenti Marfa şi de artistul vizual Andrei Cozlac, e dinamic şi comprimă într-un vârtej de întâmplări scenice şi efecte elementele cele mai importante din scrierea lui Baum. Mijloacele sunt cele specifice expresiei teatrale: cuvântul rostit, muzica, mişcarea, proiecţiile video etc.

Rolul principal i-a fost atribuit tinerei actriţe Camelia Dilbea, care construieşte scenic o Dorothy curioasă, aventuroasă, hotărâtă să ajungă la Oz şi, apoi, acasă. Companionii săi de călătorie sunt Sperie Ciori (Claudiu Gălăţeanu), Omul de tinichea (George Cocoş), Puiul de leu (Cosmin Tanasa). Vrăjitoarea Bună este Ioana Iordache, Vrăjitoarea Rea, Carmen Mihalache, Vrăjitorul din Oz, Dragoş Maftei, iar în alte roluri evoluează Emanuel Florentin, Ileana Ocneanu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu şi Aurelian Diaconu. Ilustraţia muzicală a fost realizată de Victor Zaharia.

Preţul unui bilet la premieră este 10 lei şi el poate fi achiziţionat de la casieria Teatrului (luni-vineri-10-14, duminică 9-13) sau online, de pe platforma www.bilet.ro.

Tot duminică, de la orele 10, la sala mică, spectatorii sunt aşteptaţi la o reprezentaţie cu „De ziua lui Pinocchio”, după Carlo Collodi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.