Președintele relaxat din fruntea Consiliului Județean Iași

Președintele relaxat din fruntea Consiliului Județean Iași

Un comunicat dat publicității de deputatul PNL de Iași Marius Bodea vine să toarne gaz peste foc în conflictul dintre acesta și Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Subiectul? Modul total defectuos în care Maricel Popa a gestionat deschiderea unei unități Aerostar la Iași, unde să fie reparate diferite tipuri de avioane.

Iată ce spune Marius Bodea, fost director al Aeroportului Internațional Iași:

„Discuțiile Consiliului Județean Iași cu Aerostar Bacău pentru deschiderea unei unități unde puteau fi reparate avioane tip Boeing 737 și Airbus 320 au demarat de la începutul anului 2016.

Cei de la companie au cerut un teren de un hectar în zona aerogării ieșene, cu ieșire la pista de decolare/aterizare, pentru construcția capabilităților pentru mentenanța mai multor tipuri de aeronave. Nimic complicat, nimic ieșit din comun pentru Consiliul Județean Iași.

Doar să concesioneze un hectar de teren, așa cum au fost concesionate multe alte suprafețe de-a lungul timpului, însă foarte simplu și în timp foarte scurt.

Însă, în situația de față, sub managementul domnului Popa Maricel, a trecut un an jumătate și nici până acum contractul de concesiune nu este semnat, iar terenul nu este predat investitorului.

Dacă lucrurile s-ar fi mișcat mai repede și investiția ar fi fost finalizată la sfârșitul anului 2016, ori chiar la jumătatea anului 2017, așa cum era normal, acum erau șanse mari să se fi făcut la Iași și mentenanța avioanelor F16, în perimetrul aeroportului nostru. Și Iașul avea de câștigat enorm!

Asta am subliniat eu domnule Popa, într-o limba română clară, ce pare-se că nu o stăpâniți. Fără supărare!

Scuzele rușinoase invocate în comunicatul CJ, confuziile hazlii făcute de dumneavoastră, domnule Popa, în privința aeroporturilor militare, atitudinea bățoasă în fața celor ce vă critică pentru erori, derapaje, lipsa de viziune, nu interesează pe nimeni în realitate, mai ales pe investitor.

Dl. Maricel Popa este cu adevărat un președinte de CJ relaxat dacă după atâta timp nu a reușit să aloce o suprafață de teren pentru o investiție de peste 10 mil. euro, aducătoare de multiple beneficii Iașului. Acest lucru este neconstatabil, restul sunt povești.

Deși ați lucrat în privat, cu rezultate proaste, ce-i drept, v-ar fi convenit, domnule Popa, să așteptați un an jumătate niște hârtii pentru a începe o afacere?

Știu că o să îmi răspundeți cu placa că lucrurile mari au nevoie de timp. Dar realitatea este că lucrurile mari au nevoie de oameni mari, iar Dvs. nu sunteți nici pe departe un astfel de om”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.